4/03/2020

Mitä saa kun yhdistää makramen ja kudonnan?
Eri tekniikoiden yhdistäminen on aika piristävää. Eniten tulee yhdisteltyä virkkausta ja neulomista, mutta nyt kokeilin makramen ja kudonnan yhdistelmää! Sen tuloksena saatiin kiva seinävaate! (Meiltä alkaa loppua seinätila kaikkien näiden mun kokeilujen takia) 

Ihan ensimmäisenä tein tuon makrame osuuden. Se on aika yksinkertainen:

Keppinä minulla on tässä kuivunut pajunoksa.

Ensin tehdään tasosolmuja

Jonka jälkeen kohosolmuilla tehdään "kehys" kudottavalle osalle

 Ja loppuun tein vielä marjoja, mutta nämähän ei ole mitenkään pakollisia ja lopun voi soveltaa miten lystää. Tärkein tässä on nyt tuo kehys, johon kudotaan. Sitten itse se kudonta:

Tähänhän voi soveltaa ihan mitä tahansa oikeastaan. Itse käytin vanhasta t-paidasta leikattua kudetta ja villalankoja. Mutta jos olisi löytynyt, olisin lisännyt kuivakukkia, oksia, villaa, eri värisiä kuteita. Ehkä seuraavaan työhön sitten, kun uskaltaa taas käydä kaupoilla!

Nuo villalangat on mun aarre. Olen ostanut ne suoraan tuottajilta eri markkinoilta ja myyntitapahtumista. Olen hillonnut niitä laatikossa nyt jo aika kauan, kun en ole oikein tiennyt mitä niistä tekisi, sillä ei niitä ihan mihin tahansa halua tuhlata. Mutta nyt tuntuu, että ne löysi arvoisensa paikan ja pääsivät esille!
Tässä kohti sattui hauskasti, koska yhtäkkiä tajusin, etten pitänytkään tuosta keltaisesta osiosta, ja peitin sen sitten villalangoilla. Se kuitenkin jäi sinne pohjalle. Nyt harkitsen vakavasti, että irrottaisin sen sieltä ja laittaisin hapsuja koko matkalle. 

Hapsut tehdään tällä tavalla


Harmaa ja harmaa-vaaleanpunainen osio on nelinkertainen villalanka, jonka päällivirkkasin työhön.
Ja valmis!


Nämä tämmöiset työt on kivoja, koska purkaminen, soveltaminen ja muuttaminen on niin helppoa. Voin esimerkiksi nyt sitten vaikka lisätä niitä hapsuja. Ja vähän tekisi mieli lisätä kultaista lankaa johonkin väliin.
Mitä tykkäät? Oletko itse kokeillut vastaavaa? 


Kivaa viikonloppua!

- Henna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

DIY sateenkaari seinäkoriste

Kai sulle on tuttuja nämä sateenkaaret? Näitä on pyörinyt paljon Instagramissa ja vihdoin päätin kokeilla tehdä itse, ja nyt kirjai...