1/26/2020

#Slowmorning - Sunnuntain keveys ja luovuusSunnuntai on itselle se päivä viikosta, ettei sille sovita yhtään mitään. Se on päivä, jolloin kaikki aika otetaan ihan vain itselle. Jos nukuttaa, niin silloin nukutaan. Jos tekee mieli piirtää, niin silloin piirretään. Meillä on Janin kanssa tavaksi jo muodostunut se, että sunnuntai-aamuisin syödään yhdessä aamupalaa. Ihan vain rauhassa istuskellen, hörpitään kahvia ja appelssiinimehua, syödään paistopisteen tuoretta leipää.
Sunnuntai on se päivä, jolloin napataan hyllystä kirja, kääriydytään peiton alle sohvalle ja vain syvennytään kirjamaailmaan. Ennen saatoin suunnitella uutta viikkoa, mutta jätin sen maanantaille. Sunnuntaina vain ollaan. Ja kun antaa itsellensä vain luvan olla, niin se inspiraatio tekemiseen kasvaa. Olen leiponut, maalannut, lukenut, katsonut elokuvia ja järjestellyt laatikoita. Juuri täydellistä sunnuntaille.Välillä (lue: aika usein) lipsun ja teen töitä myös sunnuntaisin. Sen huomaakin sitten seuraavan viikon jaksamisessa. Vaikka sitä tekisi ihan vain vähän, nopeasti vain tämän yhden jutun, niin se silti verottaa jaksamista ihan liikaa, nostaa stressitasoja ja pidentää palautumisaikaa. Ja koskaanhan siitä ei ota opikseen.
Tämmöiseltä kuulostaa minun sunnuntait. Samaistutko?

- Henna 

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa täydelliseltä sunnuntailta! Itse en ole vielä päässyt tuohon tilaan. Kiireinen työviikko verottaa aina illoista sen verran, ettei jaksa tai ehdi tehdä niitä kivoja juttuja joissa mieli lepäisi. Niinpä viikonloppuihin tulee ladattua melkoiset odotukset tekemisten suhteen. Eilen oli kylläkin täydellinen lauantai. Innostuin auringonpaisteesta niin, että piiiiitkästä aikaa leivoin. Pyykkäyksen ja ruuanlaiton lisäksi jäi vielä mukavasti aikaa valmistella tulevia blogijuttuja :)
    Ihanaa Sunnuntaita Sinulle!

    VastaaPoista
  2. Kunpa vain muistaisi ottaa sunnuntait sopivan rennosti. Itselläkin välillä sunnuntait tuntuu suorittamiselta, mutta nyt olen jo oppinut (ainakin välillä) ottamaan rennosti!

    VastaaPoista

DIY sateenkaari seinäkoriste

Kai sulle on tuttuja nämä sateenkaaret? Näitä on pyörinyt paljon Instagramissa ja vihdoin päätin kokeilla tehdä itse, ja nyt kirjai...