12/06/2019

Joulukuun kuudes: Jouluvillasukat
Mikä voi olla ihanampaa kuin villasukat? Sanana villasukka on jo vakiinnuttanut paikkansa lempisanojeni listalle, sillä se sisältää niin paljon kaikkea: Villasukkien tekeminen itse, niiden neulominen lahjaksi. Ajatuksella valitut värit, kuvioinnit, pitsit ja pintaneuleet. Hyväntahtoisten ajatusten neulominen silmukoihin. Lämpö ja huolenpito. Käytännöllisyys ja kauneus. Villasukat ovat kuin halaus kylmille varpaille.

Nämä villasukat ovat jo vuoden vanhat, sillä tein nämä vuosi sitten joulukuussa! Kuviointeja nappasin silloin ilmestyneestä sukkalehdestä ja muokkasin omanlaisiksi. Teräosan kuvioinnin taisin löytää osittain Pinterestistä. Ne näyttävät jouluisilta, väreiltä kuin kuvioinneiltakin: Löytyy revontulia, lahjapaketteja, kuusia ja pipareita. 


Sukat ovat väljät, joten varret rullaantuvat kivasti makkaroille ja alle mahtuu ohuemmat villasukat. Väljyytensä ansiosta helppo vetää jalkaan kohmeisilla sormilla tai saunan jälkeen hiukan vielä nihkeän kosteisiin jalkoihin. Yöhousujen lahkeet mahtuvat hyvin varren sisälle. Ylös asti vedettynä varret yltävät pohkeisiin asti. Tuolloin ne pilkottavat kivasti talvikenkien yli. Värit tuovat mieleen vanhan joulun tuntua, kuvioinnit hiukan modernimpaa fiilistä.


Joululeffasuosituksena tänään sanoisin Jouluyön ritarin, joka löytyy Netflixistä!
Sitä taidan katsoa taas seuraavan kerran kun nappaan neuleen käsiini ja istahdan sohvannurkkaan.
Onko sinulla jouluvillasukkia? Minkälaiset ne ovat, tai minkälaiset olisivat sinun unelmiesi jouluvillasukat?

Ja hei muuten ! Hyvää itsenäisyyspäivää! Kai teilläkin ihastellaan illalla pukuloistoa?


- Henna

ps. muista kurkata huomenna Sormustin -blogista seuraava luukku! Mitähän ihanaa tällä kertaa sieltä paljastuu?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

DIY sateenkaari seinäkoriste

Kai sulle on tuttuja nämä sateenkaaret? Näitä on pyörinyt paljon Instagramissa ja vihdoin päätin kokeilla tehdä itse, ja nyt kirjai...