6/27/2019

Kuinka ison osan juhla-asusta voi tehdä itse?


Meillä oli kunnia olla todistamassa ihanan parin onnea ja rakkautta kauniissa hääjuhlissa, joita vietettiin juhannuksena. Koska minä olen minä, päätin haastaa itseni ja tehdä oman juhla-asuni, niin pitkälle kuin mahdollista. Kangaskapina halusi tehdä kanssani yhteistyötä ja sain heiltä ihanaa vesivärikukkaista digiprinttrikoota mekkoon!  

Mekkoon minulla ei ollut kaavaa valmiina, vaan tein itse sellaisen vanhasta topista muokkaillen. Mekko on hyvin yksinkertainen, kahdesta osasta koottu. Vähän kotelomekkomainen, sillä siinä ei ole leveää helmaa. Lisäsin vielä pienet muotolaskokset kainaloihin ja tadaa! Tykkään kyllä lopputuloksesta paljon ja kukkakuosi pääsee edukseen yksinkertaisessa mallissa. Laitoin kaavat talteen, sillä niillä tulen tekemään vielä vaikka ja mitä, tuli niin toimiva!
 Halusin kuitenkin peittää vielä jollain olkapäät, joten tein pitkähihaisen pellavasekoitteesta. Ja taskut siihen tottakai, koska olen keräilijä, nappaan sieltä sun täältä kiven tai oksan, tai kukkia tai lehtiä mukaan taskuihin. Talvitakin taskussa taitaa olla vieläkin tammenterhoja. Jakkuun tekaisin kaavan taas itse, vanhasta jakusta mukaillen.


 


Ja hei, pitihän se vielä miehellekin ommella jotain! Mutta koska kauluspaita ei tällä aikataululla olisi ollut onnistuva idea, niin päätin sitten kokeilla tehdä korkkikankaasta rusetin. Rusetissa kulkee ohut kuminauha kaulan ympäri, joten se on helppo asuste vaikka arkeenkin. 

Mekkoa tehdessäni pyörittelin paljon ajatuksia siitä, että kuinka ison osan omasta juhla-asusta voin tehdä itse. Osaan ommella vaatteet, laitoin hiukset ja meikkasin. Kasasin vielä Juhannuksen kukkakimpusta hiuskoristeen itselleni. Laukun olisin ommellut myös, jos olisin hoksannut sen ajoissa. Menin sitten kirpputorilta löytyneellä. Samoin kengät löysin kirpputorilta, ja maksoin niistä huimat puoli euroa. Kengät olisi ihanaa osata tehdä itse, mutta tällä hetkellä niihin ei ole resursseja.Niissä asuissa sitten juhlittiin upean parin onnea, ja kauniit häät olikin. Onnea vielä ihanat Minni ja Miio, nähdään taas toivottavasti pian!


Onko sinulla tänä kesänä ollut päällä juhlissa jotain itse tehtyä?

- Henna

2 kommenttia:

  1. Tosi kaunis mekko tuli tuosta kankaasta <3
    Oon niin tumpelo käsitöissä, ettei multa kyllä löydy mitään itse tehtyä :D

    VastaaPoista

DIY sateenkaari seinäkoriste

Kai sulle on tuttuja nämä sateenkaaret? Näitä on pyörinyt paljon Instagramissa ja vihdoin päätin kokeilla tehdä itse, ja nyt kirjai...