6/19/2019

Käsitöitä muutaman kuukauden ajalta; Mitä on tullut ommeltua, neulottua ja virkattua?

Tässä parin kuukauden aikana, mitä olen ollut hiljaa täällä blogin puolella on käsitöitä kuitenkin syntynyt ihan kiitettävästi. Ajattelin esitellä muutaman oman lempparini viimeaikaisista valmistuneista teillekin, ja tarvittaessa sitten myöhemmin tarkemmin. Aloitetaan uutuusjärjestyksessä, ja ensimmäisenä listalla on rusetit.
Idea lähti siitä, kun olemme menossa häihin vieraaksi tänä kesänä. Siinä sitten omaa mekkoani miettiessä iski ajatus siitä, että voisihan Janillakin olla päällä jotain itsetehtyä. Puvut, kauluspaidat sun muut jätän suosiolla osaaville, mutta rusetin ompelemista halusin kokeilla. Siinä kokeillessa niitä syntyi kokonaiset viisi kappaletta, (tosin kaikki eivät ole vielä täysin valmiita, pitää keretä mitata vielä käyttäjällä!) ja niistä on Janin vara valita mitä käyttää ja milloin. Ennen rusetteja valmistui neuleiden puolella lapaset. Täytyy myöntää, että en muista edes milloin viimeksi olisin lapaset tehnyt ennen tätä! Malli on Novitan sivuilta napattu, lankana toimi kaksi vanhaa seiskaveikan kerää; harmaata ja luonnonvalkoista. Nämä menee lahjalaatikkoon odottamaan, että keksin heille joskus käyttäjän!Ihan ohimennen NupuNupun uusissa käsityövideoissa näkyi puna-valkoraidalliset villasukat ja siitä se ajatus sitten lähti. Pitihän se päästä kokeilemaan miten ne taipuisivat itseltäni. Koska omaan tarpeen nimetä kaikki asiat, autoista pipoihin, niin näistä tuli sitten Tuutikki-sukat. Keskeneräisenä ovat vielä miehen Tuutikit tummansinisillä raidoilla. Olisipa oma uimahuone!Hei, siivousrättejä ja muumifilosofiaa tarvitsee aina!


Pääsiäisen aikaan sitä alkaa automaattisesti hakeutua kaiken keltaisen, tai edes vähänkään kellertävän lähelle. Tämä keltaisen langan jämäkerä ei ole ollenkaan houkutellut ennen, mutta kappas vain, se sai mahdollisuuden ja hyvin se mahdollisuutensa käytti. Ihan taysin vain omasta päästäni (jälleen kerran) repäisin mallin ja ohjeen, ja nyt sukkalaatikossa on harmaavalkokeltaiset tipusukat. Voisin näillä kokeilusukilla kohta sukittaa koko Jyväskylän. Pitääkin keksiä uusi säilytyslaatikko, edeltävä on jo täynnä.


Tähän paitaan sain puuvillakankaan Nuppuprintiltä Jyväskylän Kädentaitomessuilta. Halusin ystävän syntymäpäiväkahveille ommella itselleni siitä uuden paidan, ja aikas näppärä laatikkopaita siitä tulikin! Hihat ovat kimonomaisen leveät ja yltävät noin kyynärpäähän asti. Ja taas, ihan vaan oma sovellus, ei mitään kaavoja.


Miltä näyttää parin viime kuukauden parhaimmat käsityöt? Ja tiedättekö mitä tulen tämän jälkeen ompelemaan, neulomaan ja virkkaamaan? Tänään olen ommellut 9 pullaliinaa ja yhden kaitaliinan, testannut mekon kaavaa ja toivottavasti kohta pääsen ompelemaan itse mekkoa! Uudet sukkapuikot pitää ottaa käyttöön ja tiskiräteistä tuli ystävältä tilaus. Näissäpä tulee menemään päivä tai pari!


Mikä on sinun viimeisen parin kuukauden ajalta lemppari käsityösi?
Ihanaa loppuviikkoa!
- Henna

2 kommenttia:

  1. Ihana tuo säkkikangasrusetti! Ja muutkin, mutta toi oli suosikkini. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oma lempparini noista ruseteista oli tuo kukkainen, mies sitten lopulta valitsi korkkikankaasta tehdyn!

      Poista

DIY sateenkaari seinäkoriste

Kai sulle on tuttuja nämä sateenkaaret? Näitä on pyörinyt paljon Instagramissa ja vihdoin päätin kokeilla tehdä itse, ja nyt kirjai...