Siirry pääsisältöön

Stressittömien (ja onnistuneiden) juhlien resepti; Pizzabuffetti !


Yhteistyössä Kotipizza


Sattuipas käymään niin, että vietin helmikuussa syntymäpäiviäni. Ja juhlin ihan useaan otteeseen. Koska olen vakaasti sitä mieltä, että jos on vähänkään syytä juhlia, niin sitten sitä juhlitaan ja vaikka useamman kerran! Tykkään ihan valtavasti emännöinnistä, juhlien suunnittelusta ja no, ihan kaikesta juhliin liittyvästä.Yksi ihan parhaimmista asioista juhlissa on se, että pääsen leipomaan juhliin syötävää, mutta tällä kertaa skippasin sen osion täysin. Stressi on laittanut sydämen koville, ja lääkäristä tuli määräys stressin vähentämiseen, ja kun tunnen itseni, niin välillä se leipominen menee hermoilun puolelle. Sitten turvauduin niin loistavaan ja toimivaan ratkaisuun, ettei mitään järkeä! Tilasin siis etukäteen porukalle pizzaa toimitettuna kotiovelle!

Voitteko edes kuvitella, miten helppoa ja helpottavaa se oli? Kyselin etukäteen vierailta allergiat, inhokit ja suosikit, ja niiden perusteella valkkasin erilaisia pizzoja Kotipizzan valikoimasta. Porukasta löytyy myös toinen gluteeniton minun lisäkseni, joten tilasin myös meille gluteenittomia pizzoja samalla. Kotipizzalla gluteenittomien pizzojen tilaus on helppoa, sillä a) gluteenittoman pohjan voi valita samalla tavalla mitä muutkin pohjat, b) saat klikattua auki tiedot, mitä pohjassa on käytetty, ja ne on kerrottu TODELLA tarkasti ja elämää helpottavasti. (ihan mielettömän isot pisteet siitä, että pohjat on myös soijattomia!) c) ne vieläpä maistuvat hyvältä.


Sitten ilmoitin kellonajan ja päivän, milloin haluaisin pizzat toimitettuna, ja ovikello soi kyllä tasan siihen aikaan ! Sen jälkeen pizzalaatikoiden kannet avattiin, levitettiin vierekkäin keittiön tasoille, leikattiin pizzaleikkurilla paloiksi ja tadaa! Meillä oli ihan oma pizzabuffetti, ja se oli menestys!Tämä oli sellainen kokemus, että tulen käyttämään palvelua toistekin! Sillä mihinpä juhliin tai illanistujaisiin pizza ei sopisi, ja miten kätevää on tilata kaikki etukäteen ja sitten vain vastaanottaa kuljetus oikeana ajankohtana. Ja nyt kun tiedossa on myös se, että Kotipizzalta löytää helposti jokaiselle jotankin, ja allergeenit ja allergiat on otettu hyvin huomioon, niin mikäpäs siinä! Ja kiitos valmiiden pizzojen pystyin keskittymään juhlissa muuhunkin kuin keittiössä pyörimiseen. Vedettiinpä siis myös bingoa, mutta siitä myöhemmin lisää! 


Oletko sinä löytänyt keinoja vähentää stressiä juhlien järjestäjänä, tai huomannut muita toimivia järjestelyjä? Ihanaa uutta viikkoa! 

- Henna Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kumparesukat

Jos olit entisen blogini lukija, nämä sukat saattavat näyttää tutuilta, sillä nämä kumparesukat kerkesin esitellä vielä vanhalla alustalla.


Kyseessä on siis Sukkalaatikko 2019 -haasteeseen neulomani ensimmäiset sukat, joiden varsin on tiilenpunaista kumparetta, ja teräosa ihan vain sileää, harmaata. Ja jos Sukkalaatikko 2019 kuulostaa vielä etäiseltä ja oudolta, niin kerron sinulle, mikä se on.
Sukkalaatikko 2019 on haaste, jossa neulotaan vuoden aikana 12 paria sukkia laatikkoon, joko itselle tai lahjaksi. Vuoden lopussa tuon laatikon voi ottaa itselleen ja sukat käyttöön, tai sen voi lahjoittaa eteenpäin. Itse ajattelin antaa sukat eteenpäin, enkä ottaa itselle, sillä jostain kumman syystä niitä villasukkia on itselläni enemmän kuin tarpeeksi. 
Nämä ovat siis ensimmäiset, 1/12, jotka pääsevät tuohon haasteeseen. 
Sukkien varsi on kumpareneuletta, satutko tietämään miten sitä tehdään? Kaava on hyvin yksinkertainen.
Luo kuudella jaollinen määrä silmukoita. 
Neulo 3o 3n 5 kierrosta neul…

Pampulapanta ohje !

Vihdoin ja viimein sain valmiiksi ohjeen Pampulapantaan! Tämä on loppujen lopuksi hyvin yksinkertainen, vaiken osuus on ymmärtää se, miten nuo pampulat muodostuvat (niiden virallinen nimitys taitaa olla nyppy.) Kun sen oppii, on panta helppo tehdä, ja se valmistuu muutamassa tunnissa! Panta on lämmin ulkoillessa ja siihen saa helposti vaikka lisättyä ommellen vuoren.

Teethän pantoja vain omaan käyttöön/lahjaksi, ei myyntiin!Lanka 7 veljestä, määrä 70gvirkkuukoukku nro3,5 tai 4puikot koko 4parsinneula
Luo 17 ketjusilmukkaa käännä työ, tee 16 kiinteääsilmukkaa ketjusilmukoihin tee 4 ketjusilmukkaa käännä aloita pampulat 

Ota langankierto koukulle, työnnä koukku edellisen kerroksen kiinteän tai ketjusilmukan ali, ota langankierto koukulle ja vedä silmukasta läpi. Kerää näin lanka neljä kertaa edellisen kerroksen silmukan läpi, muista langankierto välissä. Näin koukulle kertyy kymmenen lankaa. Vedä lopuksi lanka kaikkien noiden läpi, puikolle jää kaksi lankaa. Vedä vielä lank…

Pirkan helpot pitsisukat!

Minulla on ollut nyt pitkä väli tässä, että olen enemmän virkannut kuin neulonut. (Syy taitaa löytyä pampulapannasta.) Halusin taas aloittaa villasukkaprojekteja, joten rupesin pienentämään tilauskasaa. Ensimmäisenä sukkajonossa olikin villasukat Helsingin kummitädille. Sain vapaat kädet toteuttaa kahdet eri villasukat, joten ensimmäisiin päätyi pitsikuviointia.En käyttänyt sukkiin muuta ohjetta, kuin googlesta bongaamaani neulontakaaviota. Sen pohjalta sovelsin koko sukat. Vasta sukkien valmistuttua aloin miettiä, että kenen ohje on, ja teidän vinkkien avulla löytyikin alkuperäinen ohje; Pirkan sivuilta naisen pitsineulesukat!
Omissa sukissani kun tuota soveltamista on, eivätkä ne ole niin pitsiset ja rrrromanttiset mitä alkuperäisessä ohjeessa, niin kerron teille nyt vähän miten minä nuo sukat tein, kun samaa taitaa olla vain tuo pitsikuvio.


Helpot pitsisukat
- Puikot 3,5 - lanka Novita Seitsemän veljestä valkoinen
Loin sukkiin silmukoita 14-12-12-14. Resori alussa on 1o kiertäen…