3/18/2019

Pirkan helpot pitsisukat!

Minulla on ollut nyt pitkä väli tässä, että olen enemmän virkannut kuin neulonut. (Syy taitaa löytyä pampulapannasta.) Halusin taas aloittaa villasukkaprojekteja, joten rupesin pienentämään tilauskasaa. Ensimmäisenä sukkajonossa olikin villasukat Helsingin kummitädille. Sain vapaat kädet toteuttaa kahdet eri villasukat, joten ensimmäisiin päätyi pitsikuviointia.
En käyttänyt sukkiin muuta ohjetta, kuin googlesta bongaamaani neulontakaaviota. Sen pohjalta sovelsin koko sukat. Vasta sukkien valmistuttua aloin miettiä, että kenen ohje on, ja teidän vinkkien avulla löytyikin alkuperäinen ohje; Pirkan sivuilta naisen pitsineulesukat!

Omissa sukissani kun tuota soveltamista on, eivätkä ne ole niin pitsiset ja rrrromanttiset mitä alkuperäisessä ohjeessa, niin kerron teille nyt vähän miten minä nuo sukat tein, kun samaa taitaa olla vain tuo pitsikuvio.Helpot pitsisukat


- Puikot 3,5
- lanka Novita Seitsemän veljestä valkoinen

Loin sukkiin silmukoita 14-12-12-14. Resori alussa on 1o kiertäen 1n, jota jatkoin seitsemän kierrosta. Sen jälkeen lähdin tekemään tuota pitsiä puikoilla, joissa on 12 silmukkaa, eli kuviointi tuli eteen, puikoille 2 ja 3. Kuviointi on 12s jaollinen, joten se asettui näin hyvin.

Tein varteen kuviointia 7 kertaa, ja kavensin tasaisin väliajoin yhdet silmukat takareunan puikoilta (13-12-12-13) kantapää on perus vahvennettu kantapää, jonka tein kuvioinnin pelkälle oikeille sattuvaan kohtaan. Siirsin silmukoita kantapäätä varten niin, että ne asettuivat 12-13-13-12. Näin kantalappuun jäi 24 silmukkaa, ja tein kerroksia 24. Kantalapun jälkeen normaalit kavennukset sivuille niin, että puikoilla on 13-13-13-13 silmukkaa. Näillä jatkoin pohjaan sileää ja päälle pitsiä, niin kauan, että pitsikierroksia oli yhteensä 14. Sen jälkeen tein vielä 15 kierrosta pelkkää sielää, ja aloitin nauhakavennukset.

Kiinnitin huomiota siihen, että pitsineuleen ohjetta ei kaaviota kummemmin ollut avattu Pirkan ohjeessa, joten avaan sen nyt tähän:Tämä siis kattaa pitsin yhden puikollisen (12s) verran. Tee tuplana niin saat pitsin koko etuosan alalle!

1. kierros pelkkää oikeaa
2. 1o, langankierto, ylivetokavennus, 6o, 2 oikein yhteen, lamgankierto, 1o
3. 2o, langankierto, ylivetokavennus, 4o, 2 oikein yhteen, langankierto, 2o
4. 3o, langankierto, ylivetokavennus, 2o, 2 oikein yhteen, langankierto, 3o
5. 4o, langankierto, ylivetokavennus, 2 oikein yhteen, langankierto, 4o

Tässä kohtaan sinulla on yksi mallikerta pitsiä, jatka näitä sitten niin paljon kuin pitsiä haluat sukkaan!

Tämmöiset tällä kertaa ! Oletko kokeillut tuota ohjetta ja tehnyt tälläisiä sukkia ?

Ihanaa uutta viikkoa !

- Henna1 kommentti:

DIY sateenkaari seinäkoriste

Kai sulle on tuttuja nämä sateenkaaret? Näitä on pyörinyt paljon Instagramissa ja vihdoin päätin kokeilla tehdä itse, ja nyt kirjai...