Siirry pääsisältöön

Pienet putiikit: Forum Kulta


Kaupallinen yhteistyö: Forum Kulta

Jyväskylän ihan ytimessä, kauppakeskus Forumissa, sijaitsee kodikkain kultasepänliike, missä olen koskaan käynyt. Liikettä pitää Marke ja Marko, jotka ovat aikoinaan Etelä-Suomesta tulleet Jyväskylään. Marko ja Marke sekä heidän kaksi myyjäänsä liikkeessä kohtaavat asiakkaat ihmisinä, ja palvelevat suurella sydämellä. Asiakasta kuunnellaan välittäen, ja tarpeet pyritään mahdollisimman hyvin huomioimaan.

Forum Kullan tarina on alkanut oikeastaan jo kauan aikaa sitten, kun Marko kiersi silloin vielä koruedustajana liikkeestä toiseen. Seitsemän edustajavuoden jälkeen koko perhe otti hypyn tuntemattomaan ja muutti Jyväskylään liikkeen perässä tilaisuuden sattuessa.  Nyt liike onkin ollut heillä jo 20 vuotta. Jyväskylä ei ollut kovin tuttu entuudestaan, ja ihmisiä he tunsivat täältä vain muutaman. Liike oli silloin vielä osa isompaa ketjua, mutta irrottautui sitten omakseen nimen vaihdon myötä, ja liikkeestä saatiin siten persoonallisempi ja omanlaisensa; Kodikas.Forum Kulta tarjoaa kaikenlaisia palveluita ihan laidasta laitaan. Samasta putiikista löydät niin kummilahjat ja niihin kaiverrukset, kellot, korut ja niiden korjaukset ja muut sepän palvelut, korvien rei'ittäminenkin onnistuu ja pystyt tilaamaan sormuksia täysin sinulle suunniteltuna.

Liikkeestä löytyy myös paljon suomalaista tuotantoa ja osaamista. Esimerkiksi merkki Festive, jonka sormus on arvottavana Forum Kullan Facebook-sivuilla, on suomalainen. Festiven edustaja saapuu esittelemään koruja liikkeeseen lauantaina 23.3. Loistava tilaisuus päästä näkemään ja ihastelemaan valikoimaa tarkemmin ihan paikan päällä.

Oletko muuten koskaan ajatellut sitä miten paljon kultasepänliikkeestä voi löytyä suomalaisia merkkejä? Esimerkiksi taas muodissa olevaa Kalevala Korua löytyi niin kultaa, hopeaa kuin pronssiakin. Itse aion vielä tässä keväällä hankkia ensimmäisen Kalevala Koruni heiltä, ihanan ja yksinkertaisen Talon sydän -rannekorun.

 

 


Forum Kullassa on tehty jo heti alussa päätös siitä, että nettikauppa ei ole tarpeellinen, vaan kivijalkaliike palvelee parhaiten asiakkaita.
Itse pidän kivijalkaliikkeistä kaikista eniten, sillä silloin pääset kontaktiin myyjän kanssa. Kivijalkaliikkeestä saat tavarat heti mukaan, eikä tarvitse odotella ikuisuutta, että ne saapuvat postiin, mistä sitten joudut ne noutamaan. Näet tuotteen konkreettisesti esillä ja oikean värisenä, ja pystyt sovittamaan. Ja mitenpä toimitat rannekellosi patterinvaihtoon netin kautta, kun se pitäisi saada heti eikä viikkojen päästä takaisin ranteeseen?Onko sinulle Forum Kulta tuttu, tai asioitko ylipäätäänsä ikinä kultasepänliikkeissä? Milloin viimeksi ja miksi ? Itse taisin viimeksi ostaa pienen hopeisen ristin !
Ihanaa viikonloppua just sulle ! Palaillaan maanantaina käsitöiden merkeissä

- Henna

Kommentit

 1. Varmaan kihlasormukset viimeksi ostettu ja miehelle ostin kyllä kellon pari vuotta sitten synttärilahjaksi. Tykkään korut ostaa suoraan liikkeestä enkä verkkokaupasta :)

  VastaaPoista
 2. Aika harvakseltaan varsinkaan viime aikoina, koska koruja ei ole neidin takia oikein pystynyt käyttämään. Neidin kasvaessa tulee varmaan hänellekin sitten hankintoja tehtyä :)

  VastaaPoista
 3. Kivoja. Itse olen useimmiten teettänyt korut, tykkään suunnitella itse juuri sopivat minun omalle luonteelle :)

  VastaaPoista
 4. Ei ole tuttu ja tosi harvoin tulee asioitua liikkeissä, käytän muutenkin niin vähän koruja. Viimeksi varmaan vihkisormukset tullut haettua :).

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kumparesukat

Jos olit entisen blogini lukija, nämä sukat saattavat näyttää tutuilta, sillä nämä kumparesukat kerkesin esitellä vielä vanhalla alustalla.


Kyseessä on siis Sukkalaatikko 2019 -haasteeseen neulomani ensimmäiset sukat, joiden varsin on tiilenpunaista kumparetta, ja teräosa ihan vain sileää, harmaata. Ja jos Sukkalaatikko 2019 kuulostaa vielä etäiseltä ja oudolta, niin kerron sinulle, mikä se on.
Sukkalaatikko 2019 on haaste, jossa neulotaan vuoden aikana 12 paria sukkia laatikkoon, joko itselle tai lahjaksi. Vuoden lopussa tuon laatikon voi ottaa itselleen ja sukat käyttöön, tai sen voi lahjoittaa eteenpäin. Itse ajattelin antaa sukat eteenpäin, enkä ottaa itselle, sillä jostain kumman syystä niitä villasukkia on itselläni enemmän kuin tarpeeksi. 
Nämä ovat siis ensimmäiset, 1/12, jotka pääsevät tuohon haasteeseen. 
Sukkien varsi on kumpareneuletta, satutko tietämään miten sitä tehdään? Kaava on hyvin yksinkertainen.
Luo kuudella jaollinen määrä silmukoita. 
Neulo 3o 3n 5 kierrosta neul…

Pampulapanta ohje !

Vihdoin ja viimein sain valmiiksi ohjeen Pampulapantaan! Tämä on loppujen lopuksi hyvin yksinkertainen, vaiken osuus on ymmärtää se, miten nuo pampulat muodostuvat (niiden virallinen nimitys taitaa olla nyppy.) Kun sen oppii, on panta helppo tehdä, ja se valmistuu muutamassa tunnissa! Panta on lämmin ulkoillessa ja siihen saa helposti vaikka lisättyä ommellen vuoren.

Teethän pantoja vain omaan käyttöön/lahjaksi, ei myyntiin!Lanka 7 veljestä, määrä 70gvirkkuukoukku nro3,5 tai 4puikot koko 4parsinneula
Luo 17 ketjusilmukkaa käännä työ, tee 16 kiinteääsilmukkaa ketjusilmukoihin tee 4 ketjusilmukkaa käännä aloita pampulat 

Ota langankierto koukulle, työnnä koukku edellisen kerroksen kiinteän tai ketjusilmukan ali, ota langankierto koukulle ja vedä silmukasta läpi. Kerää näin lanka neljä kertaa edellisen kerroksen silmukan läpi, muista langankierto välissä. Näin koukulle kertyy kymmenen lankaa. Vedä lopuksi lanka kaikkien noiden läpi, puikolle jää kaksi lankaa. Vedä vielä lank…

Pirkan helpot pitsisukat!

Minulla on ollut nyt pitkä väli tässä, että olen enemmän virkannut kuin neulonut. (Syy taitaa löytyä pampulapannasta.) Halusin taas aloittaa villasukkaprojekteja, joten rupesin pienentämään tilauskasaa. Ensimmäisenä sukkajonossa olikin villasukat Helsingin kummitädille. Sain vapaat kädet toteuttaa kahdet eri villasukat, joten ensimmäisiin päätyi pitsikuviointia.En käyttänyt sukkiin muuta ohjetta, kuin googlesta bongaamaani neulontakaaviota. Sen pohjalta sovelsin koko sukat. Vasta sukkien valmistuttua aloin miettiä, että kenen ohje on, ja teidän vinkkien avulla löytyikin alkuperäinen ohje; Pirkan sivuilta naisen pitsineulesukat!
Omissa sukissani kun tuota soveltamista on, eivätkä ne ole niin pitsiset ja rrrromanttiset mitä alkuperäisessä ohjeessa, niin kerron teille nyt vähän miten minä nuo sukat tein, kun samaa taitaa olla vain tuo pitsikuvio.


Helpot pitsisukat
- Puikot 3,5 - lanka Novita Seitsemän veljestä valkoinen
Loin sukkiin silmukoita 14-12-12-14. Resori alussa on 1o kiertäen…