3/15/2019

Pienet putiikit: Forum Kulta


Kaupallinen yhteistyö: Forum Kulta

Jyväskylän ihan ytimessä, kauppakeskus Forumissa, sijaitsee kodikkain kultasepänliike, missä olen koskaan käynyt. Liikettä pitää Marke ja Marko, jotka ovat aikoinaan Etelä-Suomesta tulleet Jyväskylään. Marko ja Marke sekä heidän kaksi myyjäänsä liikkeessä kohtaavat asiakkaat ihmisinä, ja palvelevat suurella sydämellä. Asiakasta kuunnellaan välittäen, ja tarpeet pyritään mahdollisimman hyvin huomioimaan.

Forum Kullan tarina on alkanut oikeastaan jo kauan aikaa sitten, kun Marko kiersi silloin vielä koruedustajana liikkeestä toiseen. Seitsemän edustajavuoden jälkeen koko perhe otti hypyn tuntemattomaan ja muutti Jyväskylään liikkeen perässä tilaisuuden sattuessa.  Nyt liike onkin ollut heillä jo 20 vuotta. Jyväskylä ei ollut kovin tuttu entuudestaan, ja ihmisiä he tunsivat täältä vain muutaman. Liike oli silloin vielä osa isompaa ketjua, mutta irrottautui sitten omakseen nimen vaihdon myötä, ja liikkeestä saatiin siten persoonallisempi ja omanlaisensa; Kodikas.Forum Kulta tarjoaa kaikenlaisia palveluita ihan laidasta laitaan. Samasta putiikista löydät niin kummilahjat ja niihin kaiverrukset, kellot, korut ja niiden korjaukset ja muut sepän palvelut, korvien rei'ittäminenkin onnistuu ja pystyt tilaamaan sormuksia täysin sinulle suunniteltuna.

Liikkeestä löytyy myös paljon suomalaista tuotantoa ja osaamista. Esimerkiksi merkki Festive, jonka sormus on arvottavana Forum Kullan Facebook-sivuilla, on suomalainen. Festiven edustaja saapuu esittelemään koruja liikkeeseen lauantaina 23.3. Loistava tilaisuus päästä näkemään ja ihastelemaan valikoimaa tarkemmin ihan paikan päällä.

Oletko muuten koskaan ajatellut sitä miten paljon kultasepänliikkeestä voi löytyä suomalaisia merkkejä? Esimerkiksi taas muodissa olevaa Kalevala Korua löytyi niin kultaa, hopeaa kuin pronssiakin. Itse aion vielä tässä keväällä hankkia ensimmäisen Kalevala Koruni heiltä, ihanan ja yksinkertaisen Talon sydän -rannekorun.

 

 


Forum Kullassa on tehty jo heti alussa päätös siitä, että nettikauppa ei ole tarpeellinen, vaan kivijalkaliike palvelee parhaiten asiakkaita.
Itse pidän kivijalkaliikkeistä kaikista eniten, sillä silloin pääset kontaktiin myyjän kanssa. Kivijalkaliikkeestä saat tavarat heti mukaan, eikä tarvitse odotella ikuisuutta, että ne saapuvat postiin, mistä sitten joudut ne noutamaan. Näet tuotteen konkreettisesti esillä ja oikean värisenä, ja pystyt sovittamaan. Ja mitenpä toimitat rannekellosi patterinvaihtoon netin kautta, kun se pitäisi saada heti eikä viikkojen päästä takaisin ranteeseen?Onko sinulle Forum Kulta tuttu, tai asioitko ylipäätäänsä ikinä kultasepänliikkeissä? Milloin viimeksi ja miksi ? Itse taisin viimeksi ostaa pienen hopeisen ristin !
Ihanaa viikonloppua just sulle ! Palaillaan maanantaina käsitöiden merkeissä

- Henna

4 kommenttia:

 1. Varmaan kihlasormukset viimeksi ostettu ja miehelle ostin kyllä kellon pari vuotta sitten synttärilahjaksi. Tykkään korut ostaa suoraan liikkeestä enkä verkkokaupasta :)

  VastaaPoista
 2. Aika harvakseltaan varsinkaan viime aikoina, koska koruja ei ole neidin takia oikein pystynyt käyttämään. Neidin kasvaessa tulee varmaan hänellekin sitten hankintoja tehtyä :)

  VastaaPoista
 3. Kivoja. Itse olen useimmiten teettänyt korut, tykkään suunnitella itse juuri sopivat minun omalle luonteelle :)

  VastaaPoista
 4. Ei ole tuttu ja tosi harvoin tulee asioitua liikkeissä, käytän muutenkin niin vähän koruja. Viimeksi varmaan vihkisormukset tullut haettua :).

  VastaaPoista

DIY sateenkaari seinäkoriste

Kai sulle on tuttuja nämä sateenkaaret? Näitä on pyörinyt paljon Instagramissa ja vihdoin päätin kokeilla tehdä itse, ja nyt kirjai...