Siirry pääsisältöön

Virtain rasat - Tai ainakin yrittävät olla!
 Nämä lapaset valmistuivat jo kuukausia sitten, mutta arvatkaas olenko muistanut ollenkaan esitellä näitä tänne teille!

Kyseessä on eräs päähänpisto, kun katselin kerran purkkia, johon kerään kaikki pienimmätkin roskalanganpätkät. Ne pienet silput, jotka eivät enää kyllä mihinkään neulottavaksi sovi. Välillä tuntui, että onkohan tämä nyt ihan päätöntä hommaa kerätä niitä pieniä pätkiä, mutta hei! Niitä meni hyvin näihin lapasiin ja sen lisäksi olen käyttänyt niitä pienten virkattujen pehmojen täytteeksi!
Ja nämä on nyt sellaiset rasat. Semmoiset virtain rasat. Neuloin ensin ihan normaalit valkoiset lapaset, ja jälkikäteen silmukoita jäljentäen laitoin langanpätkät lapasiin kiinni ja langanpäät jätin sisäpuolelle ryijymäisesti lämmikkeeksi. Ihanan muhkut näistä tuli!

Näitä oli ihana tehdä. Oikein terapeuttinen työ täynnä pientä näpertelyä. Tein samaan aikaan kahdet eri lapaset, tarkoituksena testata kummista tulee lämpimämmät, sillä Jani toivoi itselleen maailman lämpimimpiä lapasia! Valitettavasti nämä kaunokaiset jäivät toiseksi, ja Janin käyttöön päätyivät toiset ja nämä odottavat edelleen uutta omistajaa valmiiden töiden laatikossa. 
Mihin sinä käytät pienen pieniä langanpätkiä, vai heitätkö ne surutta roskiin?

Ihanaa päivää sulle!
- Henna

Kommentit

  1. Kauniit lapaset! :) Mie käytän langanpätkiä just kanssa täytteenä esim. joulukoristeissa, ja pidemmistä samanpaksuisista jämäpätkistä teen Russian join -tekniikalla yhtenäistä lankakerää, josta toivottavasti joskus tulee sitten sukat tai lapaset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Minäkin olen yhdistellyt vähän pidempiä pätkiä yhdeksi isoksi lankakeräksi !

      Poista
  2. Hei! Hienot lapaset! T: virtolainen

    VastaaPoista
  3. Nätit on vanttuut 🙂 ...olen kans säilönyt kaikki langanpätkät muttei ole vielä ehtineet uudelleen käyttöön. Luin haastattelusi Kotivinkistä 27.2. ja ajattelin että voisin tehdä lankalahjoituksen kun en omilta kivuiltani ja pienen pojan hoidolta jouda neulomaan, jos tarvittet. Niitä löytyy ainaki 5 kaupan banaanilootallista

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Kuulostaisi kyllä ihanalta! Laitatko mulle sähköpostia osoitteeseen rakkaudellahenna@gmail.com niin mietitään asiaa ! :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kumparesukat

Jos olit entisen blogini lukija, nämä sukat saattavat näyttää tutuilta, sillä nämä kumparesukat kerkesin esitellä vielä vanhalla alustalla.


Kyseessä on siis Sukkalaatikko 2019 -haasteeseen neulomani ensimmäiset sukat, joiden varsin on tiilenpunaista kumparetta, ja teräosa ihan vain sileää, harmaata. Ja jos Sukkalaatikko 2019 kuulostaa vielä etäiseltä ja oudolta, niin kerron sinulle, mikä se on.
Sukkalaatikko 2019 on haaste, jossa neulotaan vuoden aikana 12 paria sukkia laatikkoon, joko itselle tai lahjaksi. Vuoden lopussa tuon laatikon voi ottaa itselleen ja sukat käyttöön, tai sen voi lahjoittaa eteenpäin. Itse ajattelin antaa sukat eteenpäin, enkä ottaa itselle, sillä jostain kumman syystä niitä villasukkia on itselläni enemmän kuin tarpeeksi. 
Nämä ovat siis ensimmäiset, 1/12, jotka pääsevät tuohon haasteeseen. 
Sukkien varsi on kumpareneuletta, satutko tietämään miten sitä tehdään? Kaava on hyvin yksinkertainen.
Luo kuudella jaollinen määrä silmukoita. 
Neulo 3o 3n 5 kierrosta neul…

Pampulapanta ohje !

Vihdoin ja viimein sain valmiiksi ohjeen Pampulapantaan! Tämä on loppujen lopuksi hyvin yksinkertainen, vaiken osuus on ymmärtää se, miten nuo pampulat muodostuvat (niiden virallinen nimitys taitaa olla nyppy.) Kun sen oppii, on panta helppo tehdä, ja se valmistuu muutamassa tunnissa! Panta on lämmin ulkoillessa ja siihen saa helposti vaikka lisättyä ommellen vuoren.

Teethän pantoja vain omaan käyttöön/lahjaksi, ei myyntiin!Lanka 7 veljestä, määrä 70gvirkkuukoukku nro3,5 tai 4puikot koko 4parsinneula
Luo 17 ketjusilmukkaa käännä työ, tee 16 kiinteääsilmukkaa ketjusilmukoihin tee 4 ketjusilmukkaa käännä aloita pampulat 

Ota langankierto koukulle, työnnä koukku edellisen kerroksen kiinteän tai ketjusilmukan ali, ota langankierto koukulle ja vedä silmukasta läpi. Kerää näin lanka neljä kertaa edellisen kerroksen silmukan läpi, muista langankierto välissä. Näin koukulle kertyy kymmenen lankaa. Vedä lopuksi lanka kaikkien noiden läpi, puikolle jää kaksi lankaa. Vedä vielä lank…

Pirkan helpot pitsisukat!

Minulla on ollut nyt pitkä väli tässä, että olen enemmän virkannut kuin neulonut. (Syy taitaa löytyä pampulapannasta.) Halusin taas aloittaa villasukkaprojekteja, joten rupesin pienentämään tilauskasaa. Ensimmäisenä sukkajonossa olikin villasukat Helsingin kummitädille. Sain vapaat kädet toteuttaa kahdet eri villasukat, joten ensimmäisiin päätyi pitsikuviointia.En käyttänyt sukkiin muuta ohjetta, kuin googlesta bongaamaani neulontakaaviota. Sen pohjalta sovelsin koko sukat. Vasta sukkien valmistuttua aloin miettiä, että kenen ohje on, ja teidän vinkkien avulla löytyikin alkuperäinen ohje; Pirkan sivuilta naisen pitsineulesukat!
Omissa sukissani kun tuota soveltamista on, eivätkä ne ole niin pitsiset ja rrrromanttiset mitä alkuperäisessä ohjeessa, niin kerron teille nyt vähän miten minä nuo sukat tein, kun samaa taitaa olla vain tuo pitsikuvio.


Helpot pitsisukat
- Puikot 3,5 - lanka Novita Seitsemän veljestä valkoinen
Loin sukkiin silmukoita 14-12-12-14. Resori alussa on 1o kiertäen…