Siirry pääsisältöön

Pienet putiikit: Kukkakauppa Ruusupuu


 Jyväskylässä Tapionkadulla, Rajakadun puolella sijaitsee ihana ja idyllinen kukkakauppa nimeltään Ruusupuu. 


Tunnelma kaupassa on ihana; kodikas ja olohuonemainen. Ei ollenkaan uskoisi astuneensa kauppaan, kun tiskiltä nappaa kupposen teetä ja pyörii ympäriinsä ihastelemassa kukkaloistoa, samalla miettien, että mitähän sitä nappaisi kotiin mukaan maljakkoon piristämään. Sitten kun malttaa, niin istahtaa, ihan vain hetkeksi, koska taas näkökenttään sattuu jokin uusi kiinnostava kukka, jota on pakko päästä ihastelemaan samalla, kun osaava ja kaikkitietävä henkilökunta selittää kukasta kaiken, nimestä alkuperään ja hoito-ohjeisiin. 
Nyt jo kahden reissun jälkeen tiedän sen, että Hollanti on kukkamaa. Sieltä tulee kukkia, ja kestäviä kukkia ovatkin. Olenkin nähnyt useampaan otteeseen sen ison rekan puodin edessä, josta Ruusupuun väki pääsee valkkaamaan puotiin ihanimmat kukkaloistot. Ja puotiin on löydetty myös kaikkea muuta pientä ja ihanaa, pääsääntöisesti paikallisilta yrittäjiltä. On teetä, kahvia, oman tuotannon kortteja ja ostinpas viime kerralla fudgea! Sitruunan ja lakritsin makuista, ihan mielettömän hyvää. Ja tottakai, valikoimasta löytyy ihan kaikkea kukkiin ja viherkasveihin liittyvää. 


Paikka on kukkabaari kahdessa eri nimen merkityksessä. Ensinnäkin, puodista löytyy ihan baaritiski, johon pääset hörppimään kahvia ja teetä samalla, kun valitset kukkia. Toisekseen, kukkakaapit ovat täynnä mitä ihanempia leikkokukkia, joista voit koota itseäsi miellyttävän kimpun, tilanteesta riippuen. Tykkään siitä, että puoti on koulumatkani varrella, joten on helppo aina kotimatkalla poiketa nappaamassa vaikka oksa tai pari mukaan. Viimeksi kun tuolla kävin, niin nappasin kukan ja pari oksaa eukalyptusta edesmenneen koirani, parhaan ystäväni, syntymäpäiväkukiksi. Tuo kukka on aika sissi, porskuttaa vieläkin pienessä maljakossa tiskipöydällä. 
Tämmöinen on Ruusupuu minun näkövinkkelistäni. Oletko sinä jo pyörähtänyt siellä?

Kommentit

  1. Kiitti vinkistä! Pitääpä pistäytyä kun käyn kaupungilla😄 ...tykkää pikkuliikkeistä kun niissä on ihan omanlaisensa kiireetön tunnelma

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kumparesukat

Jos olit entisen blogini lukija, nämä sukat saattavat näyttää tutuilta, sillä nämä kumparesukat kerkesin esitellä vielä vanhalla alustalla.


Kyseessä on siis Sukkalaatikko 2019 -haasteeseen neulomani ensimmäiset sukat, joiden varsin on tiilenpunaista kumparetta, ja teräosa ihan vain sileää, harmaata. Ja jos Sukkalaatikko 2019 kuulostaa vielä etäiseltä ja oudolta, niin kerron sinulle, mikä se on.
Sukkalaatikko 2019 on haaste, jossa neulotaan vuoden aikana 12 paria sukkia laatikkoon, joko itselle tai lahjaksi. Vuoden lopussa tuon laatikon voi ottaa itselleen ja sukat käyttöön, tai sen voi lahjoittaa eteenpäin. Itse ajattelin antaa sukat eteenpäin, enkä ottaa itselle, sillä jostain kumman syystä niitä villasukkia on itselläni enemmän kuin tarpeeksi. 
Nämä ovat siis ensimmäiset, 1/12, jotka pääsevät tuohon haasteeseen. 
Sukkien varsi on kumpareneuletta, satutko tietämään miten sitä tehdään? Kaava on hyvin yksinkertainen.
Luo kuudella jaollinen määrä silmukoita. 
Neulo 3o 3n 5 kierrosta neul…

Pampulapanta ohje !

Vihdoin ja viimein sain valmiiksi ohjeen Pampulapantaan! Tämä on loppujen lopuksi hyvin yksinkertainen, vaiken osuus on ymmärtää se, miten nuo pampulat muodostuvat (niiden virallinen nimitys taitaa olla nyppy.) Kun sen oppii, on panta helppo tehdä, ja se valmistuu muutamassa tunnissa! Panta on lämmin ulkoillessa ja siihen saa helposti vaikka lisättyä ommellen vuoren.

Teethän pantoja vain omaan käyttöön/lahjaksi, ei myyntiin!Lanka 7 veljestä, määrä 70gvirkkuukoukku nro3,5 tai 4puikot koko 4parsinneula
Luo 17 ketjusilmukkaa käännä työ, tee 16 kiinteääsilmukkaa ketjusilmukoihin tee 4 ketjusilmukkaa käännä aloita pampulat 

Ota langankierto koukulle, työnnä koukku edellisen kerroksen kiinteän tai ketjusilmukan ali, ota langankierto koukulle ja vedä silmukasta läpi. Kerää näin lanka neljä kertaa edellisen kerroksen silmukan läpi, muista langankierto välissä. Näin koukulle kertyy kymmenen lankaa. Vedä lopuksi lanka kaikkien noiden läpi, puikolle jää kaksi lankaa. Vedä vielä lank…

Pirkan helpot pitsisukat!

Minulla on ollut nyt pitkä väli tässä, että olen enemmän virkannut kuin neulonut. (Syy taitaa löytyä pampulapannasta.) Halusin taas aloittaa villasukkaprojekteja, joten rupesin pienentämään tilauskasaa. Ensimmäisenä sukkajonossa olikin villasukat Helsingin kummitädille. Sain vapaat kädet toteuttaa kahdet eri villasukat, joten ensimmäisiin päätyi pitsikuviointia.En käyttänyt sukkiin muuta ohjetta, kuin googlesta bongaamaani neulontakaaviota. Sen pohjalta sovelsin koko sukat. Vasta sukkien valmistuttua aloin miettiä, että kenen ohje on, ja teidän vinkkien avulla löytyikin alkuperäinen ohje; Pirkan sivuilta naisen pitsineulesukat!
Omissa sukissani kun tuota soveltamista on, eivätkä ne ole niin pitsiset ja rrrromanttiset mitä alkuperäisessä ohjeessa, niin kerron teille nyt vähän miten minä nuo sukat tein, kun samaa taitaa olla vain tuo pitsikuvio.


Helpot pitsisukat
- Puikot 3,5 - lanka Novita Seitsemän veljestä valkoinen
Loin sukkiin silmukoita 14-12-12-14. Resori alussa on 1o kiertäen…