2/18/2019

Pienet putiikit: Kukkakauppa Ruusupuu


 Jyväskylässä Tapionkadulla, Rajakadun puolella sijaitsee ihana ja idyllinen kukkakauppa nimeltään Ruusupuu. 


Tunnelma kaupassa on ihana; kodikas ja olohuonemainen. Ei ollenkaan uskoisi astuneensa kauppaan, kun tiskiltä nappaa kupposen teetä ja pyörii ympäriinsä ihastelemassa kukkaloistoa, samalla miettien, että mitähän sitä nappaisi kotiin mukaan maljakkoon piristämään. Sitten kun malttaa, niin istahtaa, ihan vain hetkeksi, koska taas näkökenttään sattuu jokin uusi kiinnostava kukka, jota on pakko päästä ihastelemaan samalla, kun osaava ja kaikkitietävä henkilökunta selittää kukasta kaiken, nimestä alkuperään ja hoito-ohjeisiin. 
Nyt jo kahden reissun jälkeen tiedän sen, että Hollanti on kukkamaa. Sieltä tulee kukkia, ja kestäviä kukkia ovatkin. Olenkin nähnyt useampaan otteeseen sen ison rekan puodin edessä, josta Ruusupuun väki pääsee valkkaamaan puotiin ihanimmat kukkaloistot. Ja puotiin on löydetty myös kaikkea muuta pientä ja ihanaa, pääsääntöisesti paikallisilta yrittäjiltä. On teetä, kahvia, oman tuotannon kortteja ja ostinpas viime kerralla fudgea! Sitruunan ja lakritsin makuista, ihan mielettömän hyvää. Ja tottakai, valikoimasta löytyy ihan kaikkea kukkiin ja viherkasveihin liittyvää. 


Paikka on kukkabaari kahdessa eri nimen merkityksessä. Ensinnäkin, puodista löytyy ihan baaritiski, johon pääset hörppimään kahvia ja teetä samalla, kun valitset kukkia. Toisekseen, kukkakaapit ovat täynnä mitä ihanempia leikkokukkia, joista voit koota itseäsi miellyttävän kimpun, tilanteesta riippuen. Tykkään siitä, että puoti on koulumatkani varrella, joten on helppo aina kotimatkalla poiketa nappaamassa vaikka oksa tai pari mukaan. Viimeksi kun tuolla kävin, niin nappasin kukan ja pari oksaa eukalyptusta edesmenneen koirani, parhaan ystäväni, syntymäpäiväkukiksi. Tuo kukka on aika sissi, porskuttaa vieläkin pienessä maljakossa tiskipöydällä. 
Tämmöinen on Ruusupuu minun näkövinkkelistäni. Oletko sinä jo pyörähtänyt siellä?

1 kommentti:

  1. Kiitti vinkistä! Pitääpä pistäytyä kun käyn kaupungilla😄 ...tykkää pikkuliikkeistä kun niissä on ihan omanlaisensa kiireetön tunnelma

    VastaaPoista

DIY sateenkaari seinäkoriste

Kai sulle on tuttuja nämä sateenkaaret? Näitä on pyörinyt paljon Instagramissa ja vihdoin päätin kokeilla tehdä itse, ja nyt kirjai...