Siirry pääsisältöön

Kaikki tammikuun valmistuneet käsityöt

Ihan ensimmäiseksi annetaan pieni hetki ja aplodit sille, että tammikuu on ohi, ja ollaan mun toisessa lempparikuukaudessa, mun kuukaudessa, eli helmikuussa! Selvisin tammikuun hirveydestä, eli hammaslääkäristä, ja olen erittäin ylpeä itsestäni! Olen myös ylpeä siitä, mitä kaikkea tuli tehtyä!

Muutama artikkeli sitten kerroin teille siitä, että aloitin kirjoittamaan käsityöt ylös valmistumisjärjestyksessä käsityöpäiväkirjaseen. Olen jatkanut tuota merkkailua, mutta tosin, kuun loppua kohden käsitöitä ei valmistunut/en kauheasti edes tehnyt käsitöitä. Mutta niitä kertyi silti kiitettävä määrä! Mutta mitä kaikkea valmistui?

Kumparesukat


Nämä oli koko vuoden ensimmäinen valmistunut työ, sekä sukista kirjoittamani postaus on tällä hetkellä kaikista luetuin! Ihan selvästi siis muutkin tykkää tästä mallista!

Ruutujoustinvillasukat (harmaat)


Nämä on oma lempparein valmistuneista. Näistä tuli niin kauniit ja näitä oli ihana neuloa +jämälankoja meni monta kerää!

Ranteenlämmittimet


Tarpeeseen! Huomasin, että nämä helpottavat niin paljon sitä, kun istun koneella opiskelemassa ja sormet ja kämmenet alkaa pikkuhiljaa mennä kohmeeseen ja kipeiksi. Niinpä neuloin kahdet parit ja käytän niitä sitten tilanteen ja tarpeen mukaan. Eikä pari ole edes pari, sillä nappasin jämälangat metsänvihreää, eivätkä ne olleet ihan samanvärisiä. Mutta minua se ei haittaa, eikä silloin ketään muutakaan!

Pesusieni


Tämän langan ostin jo kauan sitten, mutta nyt vasta sain sen tehtyä loppuun! Materiaali on muistaakseni hamppua, ja se koostuu yhdestä isosta isoäidinneliöstä, jonka kaikki kulmat kasasin yhteen ja siitä tuli pussimainen.


Tiskirätti x3


Itselle, ystävälle ja lahjakonttiin!


Kumparesukat


Nämä oli sellainen "en keksi mitä tekisin, otan siis perussukat puikoille". Langan sain ystävältäni, kun sain hänelle ylimääräiseksi jääneitä lankoja kasan! Näistä kiitoksena tein hänelle yllä olevan tiskirätin, ja toinen on tekeillä. Kivoja vaihtokauppoja ja kumpikin sai mitä tarvitsi!


Ruutujoustinvillasukat (siniset)


Tämä lanka pyöri laatikossa kauan, enkä oikein tiennyt mitä siitä tehdä. Mies osti tämän aikoja sitten, että haluaa tästä lapaset, mutta ostettuaan uuden takin vaihtuikin väritoive. Niinpä se lanka jäi odottamaan uutta inspiraatiota! 

Pampulapantoja


Näitä valmistui todella paljon! Otan monesti aina kerän ja koukun mukaan sairaala- tai muulle reissulle, ja pyöräytän aina yhden pannan per reissu. Niinpä niitä sitten syntyy ja kertyy. Ja sainhan mä vihdoin siihen kirjoitettua sitten ohjeenkin! Neljät villasukat (plus kolmet, jotka tein viime vuonna, mutta päättelin vasta nyt), kaikkea omaan tarpeeseen ja paljon reissutöitä! Nyt ei ole kauheasti puikot heiluneet, mutta olen yrittänyt tehdä säärystimiä, jotka ystävä pyysi.
Ja hei, muistin nyt että ompelinhan minä myös! Nimittäin ihania hiusdonitseja, eli scrunchieita!

Mitä kaikkia käsitöitä sulla valmistui tammikuussa! Ja hei, tsemppiä helmikuun kässäilyihin!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kumparesukat

Jos olit entisen blogini lukija, nämä sukat saattavat näyttää tutuilta, sillä nämä kumparesukat kerkesin esitellä vielä vanhalla alustalla.


Kyseessä on siis Sukkalaatikko 2019 -haasteeseen neulomani ensimmäiset sukat, joiden varsin on tiilenpunaista kumparetta, ja teräosa ihan vain sileää, harmaata. Ja jos Sukkalaatikko 2019 kuulostaa vielä etäiseltä ja oudolta, niin kerron sinulle, mikä se on.
Sukkalaatikko 2019 on haaste, jossa neulotaan vuoden aikana 12 paria sukkia laatikkoon, joko itselle tai lahjaksi. Vuoden lopussa tuon laatikon voi ottaa itselleen ja sukat käyttöön, tai sen voi lahjoittaa eteenpäin. Itse ajattelin antaa sukat eteenpäin, enkä ottaa itselle, sillä jostain kumman syystä niitä villasukkia on itselläni enemmän kuin tarpeeksi. 
Nämä ovat siis ensimmäiset, 1/12, jotka pääsevät tuohon haasteeseen. 
Sukkien varsi on kumpareneuletta, satutko tietämään miten sitä tehdään? Kaava on hyvin yksinkertainen.
Luo kuudella jaollinen määrä silmukoita. 
Neulo 3o 3n 5 kierrosta neul…

Pampulapanta ohje !

Vihdoin ja viimein sain valmiiksi ohjeen Pampulapantaan! Tämä on loppujen lopuksi hyvin yksinkertainen, vaiken osuus on ymmärtää se, miten nuo pampulat muodostuvat (niiden virallinen nimitys taitaa olla nyppy.) Kun sen oppii, on panta helppo tehdä, ja se valmistuu muutamassa tunnissa! Panta on lämmin ulkoillessa ja siihen saa helposti vaikka lisättyä ommellen vuoren.

Teethän pantoja vain omaan käyttöön/lahjaksi, ei myyntiin!Lanka 7 veljestä, määrä 70gvirkkuukoukku nro3,5 tai 4puikot koko 4parsinneula
Luo 17 ketjusilmukkaa käännä työ, tee 16 kiinteääsilmukkaa ketjusilmukoihin tee 4 ketjusilmukkaa käännä aloita pampulat 

Ota langankierto koukulle, työnnä koukku edellisen kerroksen kiinteän tai ketjusilmukan ali, ota langankierto koukulle ja vedä silmukasta läpi. Kerää näin lanka neljä kertaa edellisen kerroksen silmukan läpi, muista langankierto välissä. Näin koukulle kertyy kymmenen lankaa. Vedä lopuksi lanka kaikkien noiden läpi, puikolle jää kaksi lankaa. Vedä vielä lank…

Käsityöpäiväkirjanen

Löydän itseni usein tilanteesta, jossa yritän aloittaa bujoilun, mutta se tyssää yleensä aika nopeasti. Joko nappaan liian suuren palan kerrallaan, tai en muuten vain ole tyytyväinen siihen, millaista jälkeä olen tehnyt. Nyt ajattelin, että pyhpah,  yritetään, mennään metsään ja yritetään uudelleen. 
Sillä, saanen esitellä, tässä on käsityöpäiväkirjanen! 
Idea lähti siitä, kun vastailin erääseen lehtihaastatteluun( kannattaa tarkkailla Helmikuun lopulla ilmestyvää Kotivinkkiä!) , ja yksi kysymyksistä oli, että montako sukkaparia olen kerennyt neuloa. Olisi ihana osata vastata tuohon kysymykseen, mutta totuus on, että olen mennyt laskuissa sekaisin jo aikapäiviä sitten. Mutta koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa kirjoittamaan niitä ylös! ja niin minä nyt tein ja aloitin. 
Kirjaan työt ylös valmistumisjärjestyksessä. Kirjoitan mitä olen tehnyt, miten, kuinka kauan, mistä langasta ja mistä lanka on peräisin. Lisään vielä muuta mieleen juolahtanutta tietoa ja lisäksi teippaan reunaan p…