1/27/2019

Pienet putiikit: Studio Ilona Koponen

Törmäsin taannoin väitteeseen, että kaikki, joilla on koti, ovat sisustajia. En ollut sitä ennen ajatellut itseäni mitenkään sisustajaihmisenä. Se oli enemmänkin sellaista Kunhan vain kannan kotiini kauniita asioita, sellaisia, joista tulee hyvä mieli, jotka kuvastavat minua ja tärkeitä hetkiä ja ihmisiä. En ole tuntenut itseäni mitenkään sisustajaksi, en ollenkaan. Mutta sitten tuo lause "kaikki joilla on koti ovat sisustajia" vähän laittoi miettimään. ja kyllä, voin sanoa olevani sisustaja.

Tuohon Olen sisustaja -ajatukseen on vaikuttanut myöskin se, että minusta on tullut ihan intohimoinen järjestelijä, karsija, konmarittaja, mitä näitä termejä nyt on. Nautin siitä, kun käyn läpi laatikoita, karsin sieltä ylimääräistä pois, laitan kiertoon, ja järjestelen jäljelle jäävät kauniisti. Ja se, että löysin rakkauteni designiin, kotimaiseen muotoiluun ja kestävään ajatteluun. Siksipä, tuo sisustajaminäni oli aivan tohkeissaan viikonloppuna, kun kävin tutustumassa Ilona Koposen uuteen liikkeeseen, jossa yhdistyvät tuo sisustaminen, design, kotimainen muotoilu ja kaikki kaunis.

Tutuistuin Ilonaan ja hänen liikkeeseensä Instagramin kautta, ja laitoin melkeinpä heti varoitusviestiä, että hei! Mä tulen käymään kameran kanssa!

Ilona Koponen on sisustusarkkitehtuuripalveluita tarjoava ihanan iloinen yrittäjä, joka avasi pienen putiikin Yliopistonkadulle, ihan Harjun paperin viereen. Kun liikkeeseen astui sisään, oli olo kovin kodikas, kun energiaa ja valoa pursuava Ilona toivotti meidän lämpimästi tervetulleeksi liikkeeseensä. Ilonalla starttasi kymmenes vuosi yrittäjänä, ja on pitänyt liikettään nyt auki noin kuukauden päivät.

Liikkeestä löytyi paljon tuttuja merkkejä, kuten Anno ja Muurla, mutta myös paljon uusia tuttavuuksia. Värimaailma oli juuri sellaista, mistä minä pidän ja kovasti. Löytyi mustaa ja tummanvihreää, heleää vaaleanpunaista sekä sinapinkeltaista. Mielettömän upeita printtejä ja postikortteja, tyynyliinoja ja tarjottimia, keittiöön tiskirättejä, pyyhkeitä ja tiskiharjoja. Palasaippuoita, suklaata ja teetä, sekä almanakkoja. Ihan kaikkea, mistä pieni visuaalinen sisustusminäni oli innoissaan. Haluan jo ikioman kodin, johon hamstrata kaikkea tuota! 


 Jyväskylästä löytyy muutamia liikkeitä, jotka kokoavat designia liikkeeseensä myyntiin. Mutta suurin osa liikkeistä on painottunut tyyliin; vaatteisiin, asusteisiin, koruihin ja muuhun. Studio Ilona Koponen on painottunut kotiin ja sisustamiseen, sekä sisustusarkkitehtuuripalveluihin, mikä tekee liikkeestä erilaisen. Joten, kun otat suunnaksi Jyväskylän pienet putiikit, lisää käyntilistalle Ilonan liike, ja kurkkaa sisustuksen aallonharjalle. Tästä tuli ainakin itselleni taas uusi kohde, jossa täytyy käydä aina putiikkikierroksilla!
Mitkä jutut sisustuksessa on sinun mielestäsi tällä hetkellä kivoja? Mitkä värit kolahtavat? 

Ihanaa alkavaa viikkoa ja hymyjä! 
- Henna


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

DIY sateenkaari seinäkoriste

Kai sulle on tuttuja nämä sateenkaaret? Näitä on pyörinyt paljon Instagramissa ja vihdoin päätin kokeilla tehdä itse, ja nyt kirjai...