Siirry pääsisältöön

Pienet putiikit: Studio Ilona Koponen

Törmäsin taannoin väitteeseen, että kaikki, joilla on koti, ovat sisustajia. En ollut sitä ennen ajatellut itseäni mitenkään sisustajaihmisenä. Se oli enemmänkin sellaista Kunhan vain kannan kotiini kauniita asioita, sellaisia, joista tulee hyvä mieli, jotka kuvastavat minua ja tärkeitä hetkiä ja ihmisiä. En ole tuntenut itseäni mitenkään sisustajaksi, en ollenkaan. Mutta sitten tuo lause "kaikki joilla on koti ovat sisustajia" vähän laittoi miettimään. ja kyllä, voin sanoa olevani sisustaja.

Tuohon Olen sisustaja -ajatukseen on vaikuttanut myöskin se, että minusta on tullut ihan intohimoinen järjestelijä, karsija, konmarittaja, mitä näitä termejä nyt on. Nautin siitä, kun käyn läpi laatikoita, karsin sieltä ylimääräistä pois, laitan kiertoon, ja järjestelen jäljelle jäävät kauniisti. Ja se, että löysin rakkauteni designiin, kotimaiseen muotoiluun ja kestävään ajatteluun. Siksipä, tuo sisustajaminäni oli aivan tohkeissaan viikonloppuna, kun kävin tutustumassa Ilona Koposen uuteen liikkeeseen, jossa yhdistyvät tuo sisustaminen, design, kotimainen muotoilu ja kaikki kaunis.

Tutuistuin Ilonaan ja hänen liikkeeseensä Instagramin kautta, ja laitoin melkeinpä heti varoitusviestiä, että hei! Mä tulen käymään kameran kanssa!

Ilona Koponen on sisustusarkkitehtuuripalveluita tarjoava ihanan iloinen yrittäjä, joka avasi pienen putiikin Yliopistonkadulle, ihan Harjun paperin viereen. Kun liikkeeseen astui sisään, oli olo kovin kodikas, kun energiaa ja valoa pursuava Ilona toivotti meidän lämpimästi tervetulleeksi liikkeeseensä. Ilonalla starttasi kymmenes vuosi yrittäjänä, ja on pitänyt liikettään nyt auki noin kuukauden päivät.

Liikkeestä löytyi paljon tuttuja merkkejä, kuten Anno ja Muurla, mutta myös paljon uusia tuttavuuksia. Värimaailma oli juuri sellaista, mistä minä pidän ja kovasti. Löytyi mustaa ja tummanvihreää, heleää vaaleanpunaista sekä sinapinkeltaista. Mielettömän upeita printtejä ja postikortteja, tyynyliinoja ja tarjottimia, keittiöön tiskirättejä, pyyhkeitä ja tiskiharjoja. Palasaippuoita, suklaata ja teetä, sekä almanakkoja. Ihan kaikkea, mistä pieni visuaalinen sisustusminäni oli innoissaan. Haluan jo ikioman kodin, johon hamstrata kaikkea tuota! 


 Jyväskylästä löytyy muutamia liikkeitä, jotka kokoavat designia liikkeeseensä myyntiin. Mutta suurin osa liikkeistä on painottunut tyyliin; vaatteisiin, asusteisiin, koruihin ja muuhun. Studio Ilona Koponen on painottunut kotiin ja sisustamiseen, sekä sisustusarkkitehtuuripalveluihin, mikä tekee liikkeestä erilaisen. Joten, kun otat suunnaksi Jyväskylän pienet putiikit, lisää käyntilistalle Ilonan liike, ja kurkkaa sisustuksen aallonharjalle. Tästä tuli ainakin itselleni taas uusi kohde, jossa täytyy käydä aina putiikkikierroksilla!
Mitkä jutut sisustuksessa on sinun mielestäsi tällä hetkellä kivoja? Mitkä värit kolahtavat? 

Ihanaa alkavaa viikkoa ja hymyjä! 
- Henna


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kumparesukat

Jos olit entisen blogini lukija, nämä sukat saattavat näyttää tutuilta, sillä nämä kumparesukat kerkesin esitellä vielä vanhalla alustalla.


Kyseessä on siis Sukkalaatikko 2019 -haasteeseen neulomani ensimmäiset sukat, joiden varsin on tiilenpunaista kumparetta, ja teräosa ihan vain sileää, harmaata. Ja jos Sukkalaatikko 2019 kuulostaa vielä etäiseltä ja oudolta, niin kerron sinulle, mikä se on.
Sukkalaatikko 2019 on haaste, jossa neulotaan vuoden aikana 12 paria sukkia laatikkoon, joko itselle tai lahjaksi. Vuoden lopussa tuon laatikon voi ottaa itselleen ja sukat käyttöön, tai sen voi lahjoittaa eteenpäin. Itse ajattelin antaa sukat eteenpäin, enkä ottaa itselle, sillä jostain kumman syystä niitä villasukkia on itselläni enemmän kuin tarpeeksi. 
Nämä ovat siis ensimmäiset, 1/12, jotka pääsevät tuohon haasteeseen. 
Sukkien varsi on kumpareneuletta, satutko tietämään miten sitä tehdään? Kaava on hyvin yksinkertainen.
Luo kuudella jaollinen määrä silmukoita. 
Neulo 3o 3n 5 kierrosta neul…

Pampulapanta ohje !

Vihdoin ja viimein sain valmiiksi ohjeen Pampulapantaan! Tämä on loppujen lopuksi hyvin yksinkertainen, vaiken osuus on ymmärtää se, miten nuo pampulat muodostuvat (niiden virallinen nimitys taitaa olla nyppy.) Kun sen oppii, on panta helppo tehdä, ja se valmistuu muutamassa tunnissa! Panta on lämmin ulkoillessa ja siihen saa helposti vaikka lisättyä ommellen vuoren.

Teethän pantoja vain omaan käyttöön/lahjaksi, ei myyntiin!Lanka 7 veljestä, määrä 70gvirkkuukoukku nro3,5 tai 4puikot koko 4parsinneula
Luo 17 ketjusilmukkaa käännä työ, tee 16 kiinteääsilmukkaa ketjusilmukoihin tee 4 ketjusilmukkaa käännä aloita pampulat 

Ota langankierto koukulle, työnnä koukku edellisen kerroksen kiinteän tai ketjusilmukan ali, ota langankierto koukulle ja vedä silmukasta läpi. Kerää näin lanka neljä kertaa edellisen kerroksen silmukan läpi, muista langankierto välissä. Näin koukulle kertyy kymmenen lankaa. Vedä lopuksi lanka kaikkien noiden läpi, puikolle jää kaksi lankaa. Vedä vielä lank…

Käsityöpäiväkirjanen

Löydän itseni usein tilanteesta, jossa yritän aloittaa bujoilun, mutta se tyssää yleensä aika nopeasti. Joko nappaan liian suuren palan kerrallaan, tai en muuten vain ole tyytyväinen siihen, millaista jälkeä olen tehnyt. Nyt ajattelin, että pyhpah,  yritetään, mennään metsään ja yritetään uudelleen. 
Sillä, saanen esitellä, tässä on käsityöpäiväkirjanen! 
Idea lähti siitä, kun vastailin erääseen lehtihaastatteluun( kannattaa tarkkailla Helmikuun lopulla ilmestyvää Kotivinkkiä!) , ja yksi kysymyksistä oli, että montako sukkaparia olen kerennyt neuloa. Olisi ihana osata vastata tuohon kysymykseen, mutta totuus on, että olen mennyt laskuissa sekaisin jo aikapäiviä sitten. Mutta koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa kirjoittamaan niitä ylös! ja niin minä nyt tein ja aloitin. 
Kirjaan työt ylös valmistumisjärjestyksessä. Kirjoitan mitä olen tehnyt, miten, kuinka kauan, mistä langasta ja mistä lanka on peräisin. Lisään vielä muuta mieleen juolahtanutta tietoa ja lisäksi teippaan reunaan p…