1/23/2019

Pampulapanta ohje !Vihdoin ja viimein sain valmiiksi ohjeen Pampulapantaan! Tämä on loppujen lopuksi hyvin yksinkertainen, vaiken osuus on ymmärtää se, miten nuo pampulat muodostuvat (niiden virallinen nimitys taitaa olla nyppy.) Kun sen oppii, on panta helppo tehdä, ja se valmistuu muutamassa tunnissa! Panta on lämmin ulkoillessa ja siihen saa helposti vaikka lisättyä ommellen vuoren.

Teethän pantoja vain omaan käyttöön/lahjaksi, ei myyntiin! • Lanka 7 veljestä, määrä 70g
 • virkkuukoukku nro3,5 tai 4
 • puikot koko 4
 • parsinneula

Luo 17 ketjusilmukkaa
käännä työ, tee 16 kiinteääsilmukkaa ketjusilmukoihin
tee 4 ketjusilmukkaa
käännä
aloita pampulat 


Ota langankierto koukulle, työnnä koukku edellisen kerroksen kiinteän tai ketjusilmukan ali, ota langankierto koukulle ja vedä silmukasta läpi. Kerää näin lanka neljä kertaa edellisen kerroksen silmukan läpi, muista langankierto välissä. Näin koukulle kertyy kymmenen lankaa. Vedä lopuksi lanka kaikkien noiden läpi, puikolle jää kaksi lankaa. Vedä vielä lanka noiden lankojen läpi ja tee vielä yksi ketjusilmukka väliin, ennen kuin aloitat seuraavan pampulan. 

Tee pampulat joka toiseen silmukkaan = yhteensä 8/ kerros

aloita aina uusi kerros luomalla päätyyn 4 ketjusilmukkaa.

luo kerroksilla pampulat aina edellisen kierroksen pampuloiden väliin, kohtiin, missä on ketjusilmukoita. 

Luo kerroksen viimeinen pampula aina edellisen kerroksen aloituksen neljään ketjusilmukkaan 
Toista näitä kunnes pampulakerroksia on niin paljon, että panta menee pään ympäri. Itse teen 45.

Tee tuon jälkeen yksi kerros kiinteitä silmukoita.
Yhdistä pannan päät virkkaamalla. 

katkaise lanka ja päättele. Kokoa tässä vaiheessa pannan yhdistämiskohta "ruttuun", niin pannan viimeistely on helpompaa.  Seuraavaksi tehdään neulomalla lappu, jolla yhdistämiskohta saadaan piiloon ja siistiksi.

Luo langalla 20 silmukkaa puikoille.
Neulo sileää neuletta noin 8cm verran, jolloin syntyy lappu.

päättele silmukat ja katkaise lanka.
Taittele lappu kolminkerroin niin, että sileä puoli jää näkyviin. Taita lappu sauma taaksepäin pannan päälle, ja silmukoi lapun päädyt yhteen ja päättele loputkin langanpäät. VALMIS! 
Jos ohjeessa on jokin kohta, joka ei helpolla aukea, tai tarvitset apua pannan kanssa, niin kerro ! Autan mielelläni ohjeen kanssa. Jos haluat niin liity toki Facebookissa luomaani ryhmään, jossa avun kysyminen on ehkä kaikista helpointa, tai laita viestiä Instagramissa

Ja hei, jos haluat, niin lisää kuvia pannasta Instagramiin, tägää minut kuvaan ja lisää vielä #pampulapanta ! On sitten hyvä seurata, miten ohje toimii ja millaisia pantoja ohjeella syntyy! 

Tekemisen iloa ♥

6 kommenttia:

 1. Voi onpa ihana! Täytyy laittaa to-do-listalle! :) On tullut neulottua tosi vähän, mutta ehkä selviäisin tästä? :D
  Paula www.kuippana.com

  VastaaPoista
  Vastaukset

  1. Hei ihanaa että tästä oli hyötyä ja haluat testata ohjetta! Kyllä ehdottomasti selviäisit! Tuon neulotun osan voi toki tehdä myös virkkaamalla, jos neulominen tuottaa päänvaivaa! Kivoja käsityöhetkiä! <3

   Poista
 2. Moikka!

  Ohjee on tosi ihana mutta tarvitsisin apua! Miten löysään pappilan langat tulisi kietoa, tuntuu etten millään saa lankaa lopuksi 10 kierroksen läpi. Ja kun ohjeessa on: Tee pampulat joka toiseen silmukkaan = yhteensä 8/ kerros, mitäs sit joka toiseen tehdään, hypätään yli? Vai? Sori olen tosi aloittelija. :D Terkun Julia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa sitten hiukan löysätä niitä vedettäviä silmukoita! Itse vedän sen langan noin 1,5cm-2cm mittaiseksi. Ja joo, kun teet pampulat joka toiseen silmukkaan, niin hyppää niiden väliin jäävien yli, niihin ei tehdä mitään! Toivottavasti tämä auttoi, kysy, jos jäi vielä jotain epäselväksi!

   Poista
 3. Minä en saa kun 8 lankaa koukulle tuossa pampulassa, mitä teen väärin? Eli teen näin langankierto ja sitten silmukan läpi ja se lanka koukulle, lk ja läpi ja lanka koukulle, näin 4 kertaa niin tulee 8 lankaa. Jääkö minulta joku lk tekemättä?

  VastaaPoista
 4. Hei, mitähän teen väärin, kun minulla on pampulapuikolla 9 silmukkaa, eikä 10 😬😄

  VastaaPoista

DIY sateenkaari seinäkoriste

Kai sulle on tuttuja nämä sateenkaaret? Näitä on pyörinyt paljon Instagramissa ja vihdoin päätin kokeilla tehdä itse, ja nyt kirjai...