1/11/2019

Kumparesukat

Jos olit entisen blogini lukija, nämä sukat saattavat näyttää tutuilta, sillä nämä kumparesukat kerkesin esitellä vielä vanhalla alustalla.Kyseessä on siis Sukkalaatikko 2019 -haasteeseen neulomani ensimmäiset sukat, joiden varsin on tiilenpunaista kumparetta, ja teräosa ihan vain sileää, harmaata. Ja jos Sukkalaatikko 2019 kuulostaa vielä etäiseltä ja oudolta, niin kerron sinulle, mikä se on.

Sukkalaatikko 2019 on haaste, jossa neulotaan vuoden aikana 12 paria sukkia laatikkoon, joko itselle tai lahjaksi. Vuoden lopussa tuon laatikon voi ottaa itselleen ja sukat käyttöön, tai sen voi lahjoittaa eteenpäin. Itse ajattelin antaa sukat eteenpäin, enkä ottaa itselle, sillä jostain kumman syystä niitä villasukkia on itselläni enemmän kuin tarpeeksi. 

Nämä ovat siis ensimmäiset, 1/12, jotka pääsevät tuohon haasteeseen. 

Sukkien varsi on kumpareneuletta, satutko tietämään miten sitä tehdään? Kaava on hyvin yksinkertainen.

Luo kuudella jaollinen määrä silmukoita. 

Neulo 3o 3n 5 kierrosta
neulo kaikki oikein 5 kierrosta
neulo 3n 3o 5 kierrosta
neulo kaikki oikein 5 kierrosta 

Ja toista tätä niin kauan, että varsi on halutun mittainen. Ja tätähän voi jatkaa myös sukan pääliosassa, jalkapöydän kohdilla. Jos teet raitoja kumpareisiin, niin vaihda langan väri aina kierroksilla, missä neulotaan pelkkää oikeaa, niin vaihtokohdasta tulee siisti.Itse tykkään kovasti tehdä kumpareita. Olen tehnyt niitä niin sukkiin, kuin lapasiinkin. Ja tulen varmasti jatkossakin tekemään. Hyvää vaihtelua normaalille joustinneuleelle, ja niin kaunis lopputulos! 

Oletko sinä tehnyt kumpareneuletta?

Hyvää viikonloppua juuri sinulle, ja tervetuloa uudelle sivustolle! ♥️

- Henna 

1 kommentti:

  1. Hauskat sukat ja kiva blogi sinulla täällä! Sukista olen minäkin kovasti innostunut viime aikoina. Tulehan käymään joskus blogissani https://sydamellista.blogspot.com/

    Mukavaa Juhannusta!

    VastaaPoista

DIY sateenkaari seinäkoriste

Kai sulle on tuttuja nämä sateenkaaret? Näitä on pyörinyt paljon Instagramissa ja vihdoin päätin kokeilla tehdä itse, ja nyt kirjai...