Käsityöt

Minivillasukat koristeiksi ja joulukortteihin

Ihanaa joulukuuta! Tunnen itseni niin etuoikeutetuksi, kun saan osallitua tänä vuonna Käsityöblogien yhteiseen joulukalenteriin! Minulle valikoitui kolmas luukku, eilen luukusta ilmestyi Käsintehtyä ja kaunista -blogin Soodakoristeet ja huomenna teille kirjoittelee Sormustin -blogin Anni!

Mitä sitten minun kanssani pääsette tekemään? No maailman söpöimpiä (ja mineimpiä) villasukkia tietty! Näihin villasukkiin sain idean @elizavetaknits Instagramista, jossa hän oli tehnyt muutaman pienen villasukan. Minä päätin kokeilla myös tehdä yhden, mutta yhteen se ei jäänyt. Hoksasin nimittäin, että nuo pienet villasukat sopii älyttömän hyvin joukukortteihin, ja niihin ne päätyivät!

 

 

Minivillasukkia olen neulonut nro 3,5 puikoilla niin, että laitan yhteensä 16 silmukkaa yhteen sukkaan, eli 4 silmukkaa per puikko! 1o1n vartta neulon muutaman sentin verran, teen sileän kantapään, ihan kuin oikeassakin sukassa, ja kaventelen poimitut silmukat kantapään jälkeen pois, neulon muutaman kierroksen vielä sileää ja teen loppukavennukset. Siis tekniikka ihan sama, kuin normaalissakin villasukassa, mutta aikaa menee noin miljoona kertaa vähemmän, ja sukka on noin biljoona kertaa pienempi!

Olen käyttänyt noita villasukkia nyt sitten joulukorttiaskarteluissa! Laitan ensin kakkupaperin villasukan ja korttipohjan väliin, ja sitten paperinarulla ompelen pienellä pistolla sukan korttiin kiinni, ja teen narusta vielä rusetin sukan päälle. Lopuksi vielä teen viime vuonna ostamillani leimasimilla lumihiutaleet kortin alareunaan, ja tadaa! Kortti on valmis! Joulutervehdysten jälkeen kirjoitan vielä korttiin loppuun, että sukan voi irrottaa joulun jälkeen ja ottaa vaikka avaimenperäksi ! Näin joulumuistamisesta tulee pitkäkestoinen!

 

 

Jos meille tulisi joulukuusi, niin se olisi varmaan täynnä pieniä pipoja, tupsuja, sukkia ja kaulaliinoja. Tai sitten neuloisin yhden pitkän kaulahuivin, jonka voisin kietoa kuuselle kaulaan. Mutta koska kissanomistajia ollaan, niin voidaan jättää joulukuusi haaveeksi ja ihastella kyläpaikoissa muiden kuusia. Ehkä käyn sujauttamassa niitä sukkia sitten toisten joulukuusiin!

Mihin sinä käyttäisit tämmöisiä minivillasukkia?

3 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *