Käsityöt,  Yleinen

5 x joulukalenteri neulojalle !

Paras aika vuodesta on käsillä! Se, kun saa laittaa joulua, neuloa jouluisia asioita ja kasata lahjoja. No, itse olen tätä tehnyt melkein jo koko vuoden ajan, mutta nyt siinä mukana on joululaulut ja piparit, sekä glögi. Kuvallinen joulukalenteri odottaa jääkaapinovessa, että pääsen avaamaan luukkuja.

 

Miten tehdä siitä joulun odotuksesta vieläkin parempaa? Minusta joulukalenterit eivät ole vain lasten juttu, ja täytyy muistaa, että joulukalentereitakin on varmasti yhtä monta erilaista mitä on luukkujen avaajaa. Tähän postaukseen listaan erilaisia kalentereita, mitkä sopivat neulojille, ja mitkä ovat ilmaisia / pikkurahalla toteutettavia! Valitse listasta sinulle sopiva joulukalenteri tai useampi, ja odottaminen on vielä hauskempaa!

 

joulu joulukalenteri neulonta novita seiskaveikka

 

Yhteisneulonnat

Nämä on ihan huippuja! Eri neulesuunnittelijat lisäävät joka päivä jouluun asti pienen palan ohjetta, joka on yllätys neulojille. Löytyy niin kirjoneulesukkaa, kuin pitsiä ja palmikkoa. Näistä ehdottomasti seurantaan kannattaa laittaa Facebookissa ryhmä Taimitarha, siellä Niina Laitinen jakaa aina pienen palan ohjetta, ja taitaapa tuo ohje ilmestyä myös Niinan nettisivuille, jos et Facebook-tunnuksia omaa. Klikkaa tästä sivuille!

Jämälankakerät

Tämän idean sain, kun kävin läpi lankalaatikoitani ja tein inventaariota lankakeristä. Mitäpä jos kasaisit pienistä jämälankanöttösistäsi purkin. Kokoa 24 pientä jämälankaa, joista neulot villasukat! Neulo kerä päivässä, ja aattoa kohti purkki hupenee tyhkäksi ja sinulla on aattona villasukat jalkaan! Jos et halua sukista riemunkirjavia, niin valitse isompia keriä, joista kerit pienempiä nöttösiä. Esimerkiksi nämä Niina Laitisen suunnittelemat Sadepäivän sukat ( <- linkki ohjeeseen) onnistuisivat hyvin tuolla idealla! Jaa ohje 24 osaan ja tadaa! Ne syntyvät kuin itsestään! Myös Mia Sumell SullaVikat ohjeet passaavat näihin hyvin!

Minivillasukka päivässä

Mitä jos neuloisit villasukan päivässä? Neulo pieniä villasukkia, joko ihan koristeeksi, tai vauvansukkia käyttöön asti. Jos päätät tehdä käyttöön päätyviä vauvansukkia, niin niitähän on sitten ihana lahjoittaa joulun jälkeen joko lähipiirin vauvoille, tai sitten vaikka sairaalaan vauvoille! Jos neulot yhden pienen sukan päivässä, niin aattona sukkia on 12 paria! Koristeeksi päätyviä pieniä sukkia esittelen myöhemmin lisää ohjeen kera!

Neulepodcast-kalenteri

Itse olen ihan totaalisesti hurahtanut neulepodcasteihin/käsityövlogeihin. Eri käsitöiden tekijät lataavat videoita Youtubeen, joissa he esittelevät käsitöitään, niin keskeneräisiä kuin valmistuneita, suunnitelmiaan ja hankintojaan. Tykkään niin hirmuisesti laittaa noita videoita pyörimään samalla, kun itse istun sohvalla neulomassa! Se on melkein kuin tekisi jonkun kanssa yhdessä!

Liity facebookissa ryhmään Suomalaiset neulepodcastit, niin saat ilmoituksia, kun tekijät lisäävät videoita kanavilleen. Useampana vuotena peräkkäin tekijät ovat yhdistäneet voimansa, ja tehneet joulukalenterin, missä joka päivälle ilmestyy uusi video! Näissä videoissa tekijät esittelevät jotain jouluisia teoksiaan, tai kertovat muuten jouluisia juttuja. Huhujen mukaan kalenteri alkaa tänä vuonna jo marraskuussa!

Eräs, mikä kannattaa ehdottomasti laittaa youtubessa seurantaan, on Kässänopen painajainen. Juuri saamani tiedon mukaan kanavalle olisi ilmestymässä joulukalenterina joka päivä videota!

Blogijoulukalenterit

Eri bloggaajat tekevät paljon joulukalentereita blogeihin, niin myös kässäbloggarit. Itse kasaan listan blogeista, joissa on joulukalenteri, ja joita haluan seurata, ja kurkkaan joka päivä postaukset läpi! Tai jos en sinä päivänä kerkeä, niin sitten kurkin ne myöhemmin läpi. Myös kässäbloggarit yhdistävät voimansa näissä tänäkin vuonna, ja kokoavat yhteistä joulukalenteria. Tänä vuonna Rakkaudella Henna on ensimmäistä kertaa mukana!

 

 

 

 

joulu joulukalenteri neulonta novita seiskaveikka

 

 

 

Jos sulla tulee mieleen vielä jokin, niin kerro se kommenteissa ! Mitä joulukalentereita sinä seuraat tänä vuonna ? 

Ihanaa joulun odotusta!
– Rakkaudella Henna

4 Comments

 • Ansku

  Tuo jämälanka idea on tosi hyvä. Pitääkin tutustua noihin podcasteihin.
  Teit jossain vaiheessa instaan neulonta tarinoita ja niitä oli tosi kiva seurata. ❤️

 • Ansku

  Suomalaiset neulepodcastit-sivut kuulostavat todella mielenkiintoisilta. En ole ennen tuohon sivustoon tutustunut, mutta nyt aion tutustua! Sieltä saa varmasti paljon vinkkejä ja inspiraatiota käsitöihin 🙂

 • tuulanneli

  Olipas mielenkiintoinen postaus. MInulle nämä kässärien erilaiset joulukalenterit olivat ihan uusi juttu.

  Ehkäpä tämä kertoo siit. että en ole paljoa käsitöitä ehtinyt tekemään viimeisten vuosien aikana.

  Kivaa joulunodotusta!

 • souliina

  Minä olen kuullut näistä erinalaisita kässäkalenteireista ja ne on kyllä ihania ja mukavia ideoita. Vahinko, että itseltä jää tänä vuonna nämä väliin, mutta seurailen ehdottomasti. Blogikalenteireita kyllä seuraan ja eri podcasteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *