Käsityöt

Onko harmaat villasukat lämpimimmät?

harmaa lanka novita 7veljestä

 

Olisitko huomannut omista neulomuksistasi, että jotkin värit ovat aina tiettyinä aikoina enemmän puikoilla, mitä toiset? Että tekisit joulun alla enemmän punaista, mitä muuten, tai kesällä käyttäisit enemmän keltaista, mitä normaalisti?

Minä olen tykästynyt nyt harmaaseen. Huomaan, että puikoille päätyy nyt jatkuvasti erilaisia harmaan sävyjä. Joskus siihen vielä liitän muitakin värejä, kuten esimerkiksi edellisessä postauksessa nähtyihin jouluvillasukkiin. Eniten tykkään kuitenkin yhdistellä eri harmaan sävyjä, tummempia ja vaaleampia keskenään. Näin lopputuloksesta tuntuu tulevan harmooninen ja silmää miellyttävä. Kontrastia ei tule niin paljoa, joten vaikutelma on pehmeä. Jotenkin ehkä loogista, että näin harmaana ja sateisena marraskuuna näin käy! Olen neulonut niin harmaita sukkia, kuin sitten virkannut noita toisessa kuvassa näkyviä pampulapantoja. Tuohon pantaan on tulossa ihan ohjekin tänne, mutta se pitää ensin hioa kuntoon, ennen kuin mitään alan julkaisemaan. Mieluummin tarkkaan mietitty kuin puoliksi tehty.

Joskus jossain kuulin vanhemman ihmisen sanovan, että harmaat villasukat ovat kaikista lämpimimmät. Jäin pohtimaan tuota väitettä. Johtuneeko väite siitä, että ennen harmaa on ollut varmaankin yksi yleisimmistä väreistä villalangoissa, vai siitä, että se ei ole niin jalostetun oloinen. Oli mikä oli, niin kyllä se ajatustasolla ainakin tuntuu lämpimimmältä!

 

harmaa novita 7 veljestä pyynikki Kaupunkilanka

 

Minkä väriset ovat sinun lämpimimmät villasukat? Mitä värejä sinulta löytyy tällä hetkellä puikoilta? Onko jokin tietty väri, mitä olet nyt eniten tykännyt neuloa?

 

Mukavaa loppuviikkoa ja lämpiviä villasukkia!
– Rakkaudella Henna

One Comment

  • Pipo-otus

    Harmaa on kai usein vähiten käsitelty väri langoissa. 🙂 Miulla menee ihan mielialan mukaan, mikä väri miellyttää milloinkin eniten. Just neuloin lapaset melkein sateenkaaren väreissä, ja toisaalta sitten toisilla puikoilla on hyvin seesteinen sini-harmaa-valkoinen maailma. Se vaikuttaa paljon, mihin tarkoitukseen ja kenelle ja mitä on tekemässä. Nuo sinun pampulapannat on muuten aivan ihania!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *