Seikkailut

Jyväskylän pienet putiikit: KOTO Designmarket

Jyväskylässä on paljon ihania pieniä putiikkeja, jotka eivät välttämättä ole ydinkeskustassa, tai kauppakeskuskeskittymissä, ja siksi eivät ole kovin monen tietoisuudessa. Se on erittäin harmillista ja ikävää, sillä nuo pienet kivijalkamyymälät ansaitsevat asiakkaita ja kävijöitä, jotta saadaan tuettua ja nostettua paikallisuutta ja pienyrittäjiä. Kaiken lisäksi nuo pienet paikat ovat hyvin usein niin kotoisia ja lämminhenkisiä, että isot sieluttomat kauppaketjut kalpenevat niiden rinnalla. Tänään esittelen teille yhden kokemisen arvoisen paikan; Koto designmarket.

Koto designmarket Jyväskylä

Koto designmarket Jyväskylä

Ihan Jyväskylän keskustan kupeessa, pienen kävelymatkan päässä kompassilta Yliopistonkadulla sijaitseva Koto on varsinkin paikallisiin Designmerkkeihin keskittyvä liike, joka tarjoaa kaiken designin ohella myös ihanan kahvittelupaikan. Liikkeestä löytyy nelisenkymmentä eri valmistajan merkkiä, ja valikoimiin tulee täydennystä viikottain. Tuo ihana kotoisa kohtaamispaikka tarjoaa kaikkea postikorteista ja mekoista koruihin ja kahviin. Löytyy myös tuotteita sisustukseen!

Koto designmarket Jyväskylä

Koto designmarket Jyväskylä

Koto on melko uusi juttu Jyväskylässä, mutta on tullut jäädäkseen. Koto vakiinnutti paikkansa myös minun elämässä, ja tulen käymään tuolla ihastelemassa uusia designjuttuja ja maistelemassa uusia teemakuja nyt säännöllisesti. Paikalle on onneksi myös helppo löytää, kun ikkunateippaukset näkyvät jo pitkälle kadun päähän.

Koto on hyvä kohtaamispaikka. Kotoon voit mennä paikan päälle juomaan kupposen paikallista kahvia tai teetä,(Löytyy Teeleidin ihania makuja!) ja istua ihanalla ikkunapaikalla seurailemassa naapuriin valmistuvaa seinämaalausta. Tuollainen paikka on niin täydellinen neulomiseen; Kutimet käteen, teekuppi viereen ja penkeille ihastelemaan maisemia pehmeiden tyynyjen seuraksi ja seuraamaan vieressä olevan kadun elämää. Aion napata kavereita mukaan aina säännöllisin väliajoin, mutta viettää myös sitä omaa aikaa tuolla istuskellen. Lähtiessään voi vaikka ostaa teetä tai kahvia myös mukaankin.

 

Koto designmarket Jyväskylä

Koto designmarket Jyväskylä

 

Ja hei, jos rakastat korvakoruja yhtä paljon kuin minä, niin tuo paikka on korvisten luvattu maa; löytyy kaikkea, Maanantaimallia, Uhanaa, ja muita supersuosittuja merkkejä.

      Koto designmarket Jyväskylä

Koto designmarket Jyväskylä

Koto designmarket Jyväskylä

Jos siis satut liikkumaan Jyväskylän suunnalla, niin käy ihmeessä tutustumassa paikkaan, mutta varoitan; Tulet käymään toisenkin kerran.

Iskeekö teihin kotimainen Design yhtä kovaa kuin minuun?

Tsemppiä alkavaan viikkoon!
– Rakkaudella Henna

10 Comments

 • Henna

  Todellakin iskee! 🙂 Vielä vaan on harmittavan vähän tullut tehtyä kotimaisia Design hankintoja, koska nykyinen koti on vain väliaikainen. Niin on sitten halunnut säästellä ja ostaa sitten sinne hieman pidempi aikaiseen kotiin sopivia juttuja 🙂
  Ihanan oloinen paikka tuo! Itsekin tykkään paljon enemmän pienistä ja kodikkaista, kuin suurista ja ei niin kodikkaista liikkeistä 🙂

 • Maisa80

  Hyvä idea saman katon alle kahvila ja putiikki! 🙂 Näyttää kivalle paikalle! 🙂 Itse en ole niinkään sisustusihminen, mutta kahvin ystävä sitäkin enemmän. ❤ Kutomisestakin innostuin syyskuun alussa taas! Kudoin just elämäni toiset villasukat ja nyt on tekeillä kämmekkäät! 🙂

 • Tuula / Tuula's life

  Minulla on pitkä matka Turusta Jyväskylään. Mutta siellä asuu yksi ystäväni, jota tapaan liian harvoin. Tässähän on kiva käyntikohde, kun taasen jossakin vaiheessa tapaamme. Kiitos Koton esittelystä!

 • Minna M

  Näyttää ihanalta! Me ajelemme muutaman kerran vuodessa Jyväskylän ohi. Joskus olisi kiva pysähtyä.

 • Ritva

  KOTO on aivan mahtava paikka👌🏾. Pyrin piipahtamaan siellä aina kun käyn Jyväskylässä. Suomalainen design on huippua

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *