Käsityöt

Seikkailijan sukat

Hyvin usein tekemäni sukat ovat sellaisia, joiden kuviointi syntyy niitä siinä tehdessä, juuri sillä hetkellä. Kauheasti en mieti etukäteen, mitä teen, vaan annan puikkojen heilua ja ihastelen (tai kauhistelen) lopputulosta sitten jälkikäteen. Nämä seikkailijan sukat olivat juuri sellaiset sukat!

villasukat itse tehty novita seiskaveikkaa

Ainoat asiat, mitä päätin ennen sukkien aloittamista, oli värit ja silmukkamäärät. Loppu sitten syntyi kuin itsestään. Ja näissäkin on tuo hyväksi havaittu tiimalasikantapää, ja nauhakavennukset. Minulla oli aika, etten muita tekniikoita edes käyttänyt, mutta nyt olen taas siirtynyt vahvistettuun kantapäähän, sekä erilaisiin kavennustekniikoihin. Lankana näissä toimii seiskaveikka. Vanhoja keriä, joiden värejä en osaa sen tarkemmin eritellä.

villasukat itse tehty novita seiskaveikkaa

Nämä sukat kulkivat tekovaiheessa mukana ympäri ämpäri. Näitä olen tehnyt niin kotona, kuin koulussa, anoppilassa ja vanhempien luona. Tietääkseni ja muistaakseni nämä olivat mukana myös siskolla käydessä. Kokonaan valmistuivat kuitenkin vanhempien luona ollessa. Ja hiukan näissä näkyy mies kissan tassunjälki. Ehkäpä nämä sitten oikeasti ovat seikkailijan sukat. Melkoiselta seikkailulta tuntui näiden kuvienkin ottaminen, kun kävimme lenkkeillessä tutkimassa eri ympäristöjä. Tykkään!

Tuollainen pystysuuntainen raidotus on todella lämmin. Parhaimmillaan puikoilla kulkee kaksi lankaa, jotka kieputtuvat toisiinsa, joten paksuutta sukalle syntyy. Ja nilkkaan laitettu raita napakoittaa kivasti ennen kantapäätä, joten sukka pysyy hyvin jalassa. Tälle kuvioinnille olisi tarkoitusta saada uusittu versio, jonka sitten kirjoittaisin ihan ylös, ja piirtäisin kaavioksi. Seikkailijan sukat vol 2.

villasukat itse tehty novita seiskaveikkaa villasukat itse tehty novita seiskaveikkaa

Nämä ovat todellisten viluvarpaiden sukat! Ja sopivat hyvin esimerkiksi saapassukiksi, tai tennareihin. Tai mikseipä ihan vain kotoilusukiksi sohvannurkkaan! Ihan on käyttäjästä kiinni.

Minkälaiset olisivat sinun mielestäsi seikkailijan sukat ? Mitä ominaisuuksia niistä löytyisi, olisivatko ne kirjoneuletta vai jotain kohokuviontia? Pitsiä, palmikkoa? Millä väreillä ne olisi tehty?

Mukavaa viikonloppua just sulle!

Rakkaudella Henna

6 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *