Käsityöt

Ohje: Sateenkaarivillasukat

Olisiko aihetta tehdä talvipäivien varalle ihanat ja pirteät sateenkaarivillasukat?

Ohje on helppo, ja koostuu erilaisista tekniikoista; Valepalmikkoa, kerrosrivinousua, tiimalasikantapää ja raidat, sekä nauhakavennukset.

 

Näin teet sateenkaarivillasukat

Langat ovat Novitan seiskaveikkaa, toinen ihan valkoista, toinen jo poistunutta, mutta nykyisin samankaltaista saa naistenpankkilankana! Ja tähänhän passaa tosi hyvin kaikenlaiset muut raitalangat! Ja miksei ihan yksivärinenkin.

Silmukat valkoisella on jaettu puikoille 12 + 13 + 12 + 13

Tämän jälkeen alkaa valepalmikot, joita toistin neljä kertaa. Ihan on mieltymyskysymys, kuinka pitkästi tätä haluaa jatkaa !

Neulo oikeaa pelkällä valkoisella kaksi kierrosta

Varsi tehdään kerrosrivinousulla. Neulo sateenkaarilangalla kolme silmukkaa, nosta valkoinen silmukka neulomatta. Jatka tätä kaksi kierrosta, sen jälkeen neulo valkoisella langalla kierros oikeaa. Toista näitä niin kauan, että varsi on tarpeeksi pitkä. Itse neuloin 9 kertaa, tällöin sain kaikki langat värit varteen.

Tämän jälkeen neuloin kolme kierrosta valkoisella ennen kantapäätä, ja kavensin kaksi silmukkaa pois. Nämä voi tehdä tasaisesti ensimmäisellä ja kolmannella kierroksella kaventamalla yhdet silmukat sukan takaosassa. Näin puikoille jää 12s/puikko, joka on noin 39-40 jalkaan sopivaksi havaitsemani määrä silmukoita.

Tämän jälkeen tein tiimalasikantapään.

Kantapään jälkeen vielä yksi kierros valkoisella, ja sen jälkeen lähtee raidat!

Neulo kierros sateenkaarilangalla, seuraava kierros vuorotellen silmukka valkoista ja värikästä. Sitten taas kierros värikästä, ja tämän jälkeen valkoisella, ja taas seuraava kierros joka toinen.

Nauhakavennukset aloitin, kun pikkuvarvas peittyi. Neulo toisen ja neljännen puikon alusta yksi silmukka oikein, tee sitten ylivetokavennus. Tee kolmannen ja ensimmäisen puikon lopulla yhteenvetokavennus, mutta jätä yksi silmukka puikon loppuun, jonka neulot oikein. Tätä niin kauan, että puikoilla on jäljellä kolme silmukkaa, katkaise lanka, ja vedä lanka silmukoiden läpi. Päättele langat ja höyrytä.

VALMIS !

 

Nämä menevät koppaan, johon väkerrän lahjoja synttäreitä ja joulua ajatellen. Mitä sinä pitäisit tämmöisestä lahjasta ?

Mukavia neulomishetkiä!
Rakkaudella Henna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *