Käsityöt

Miksi neulominen on mennyt välineurheiluksi?

Yritän miettiä tässä, että milloin neulominen meni itsellä tähän. Mistä lähtien olen tarvinnut pussillisen kaikenlaista tarviketta neulomista varten, kun ennen riitti ne puikot ja lankakerä. Ehkäpä siinä vaiheessa, kun taidot karttuivat ja neulominen vakiintui elämään jäädäkseen. Ja minä en pidä tätä pahana, en ollenkaan! Tuo tarvikepussukka on kuin aarrearkku, jonne on ihana kätkeä kaikkea hyödyllistä -ja vähemmän hyödyllistä-, sekä kaunista. Pussukka muistuttaa äidin tarvikelaatikoista ja pussukoista, joita oli ihana järjestellä ja tutkia. Nappipurkki meni kerran jos toisenkin väri- ja kokojärjestykseen.

marimekko itse tehty diy käsityöt neulonta

Jossain vaiheessa sain oman nappipurkkini, ja aloin keräämään sinne kirpputoreilta ja kangaskaupoista kauneimpia nappeja, mitä vain löysin. Parhaiten mieleen ovat jääneet kultaiset napit, jotka tarttuivat mukaan Ylivieskan kirpputorilta. Maksoin napeista euron, ja niitä oli useampi pujoteltuna langanpätkään. Napit ovat minulla nykyisin tallessa toisessa aarrearkussa.

 

marimekko käsityöt itse tehty diy neulonta

Mitä tarvikepussista löytyy?

 • Itse tarvikepussi, äidin ompelema Marimekon kankaasta
 • mittanauha, ostettu Neuloosi-nimisestä liikkeestä Jyväskylästä
 • päättelyneulat
 • jämä heijastinta
 • pitsinauhaa anelmaisiin
 • nuppineuloja
 • jämälankaa parsimiseen tai lapasien peukalopaikkoihin
 • virkkuukoukkuja kaksi
 • apupuikko
 • sukkapuikot
 • pieni marimekon pillerirasia, jossa hakaneuloja silmukkamerkeiksi
 • kultaiset sakset Tigeristä (jotka unohtuivat kuvista)

Ja hei, tämä oli siistitty versio. Normaalisti tuo pussi on täynnä kaikenmaailman aarteita, milloin siellä on kiviä, milloin karkkipapereita. Ja langanpätkiä ihan luvattoman paljon.

marimekko käsityöt itse tehty diy neulonta

Mitä vielä puuttuu/pitäisi hankkia?

 • tupsukehikko
 • oikeita silmukkamerkkejä
 • puikkomitta
 • puikkostopperit (nämä on tee se itse -listalla odottamassa)

 

marimekko käsityöt itse tehty diy neulonta

 

Tälläinen on minun tarvikepussukkani! Millainen tarvikepussukka sinulta löytyy? Mitä siellä on, tai mitä haluaisit sinne lisää? Mitä luulet, helpottuukohan neulominen tämmöisellä tavaramäärällä?

6 Comments

 • KirsiRiksi

  Omassa käsityöpussissa kulkee mukana meneillään oleva käsityö ja pieni musta rasia jossa säilytän muutenkin lankasaksia, mittanauha ja kerroslaskuria. Voisi ehkä tehdä itselle jonkinlaisen kivan pikkupussukan, kun viime kuussa tuli ostettua tuliterä ompelukone. 🙂 Saisi sitten pidettyä mukana kaikkea muutakin pientä tarpeellista. 🙂

 • Kirsi

  Minusta on myös ihanaa hypistellä mukavia ja kauniita neulomistavaroita… sisäänkelautuva mittanauha, pronssin värinen pyöreä langankatkaisija ja kirjanmerkki jolla merkitsen lehteen teossaolevan työn. Nämä löytyy minulta noiden apupuikkojen, silmukkamerkkien ja puikkosuojien lisäksi.

 • Henna

  Mä kyllä tarvihtisin oman pussukan myös! Tällä hetkellä yksi kestohedelmäpusseista toimii hätävarana, mutta puikot tulee ikävästi verkkokankaasta ulos. Mahtuuko sun pussiin myös itse käsityöt vai kulkeeko tässä pussissa pelkästään välineet?

  Sisko osti aikoinaan äitille lahjaksi puikkopussin, mihin saa siististi ja pieneen tilaan koon mukaan puikot järjesteltyä. Pitää varmaa sellaisen ja ison pussukan välillä muokata omaan käyttöön sopiva pussi! 🙂

  • Rakkaudella Henna

   Mulla sopii joo tuonne myös neule, mutta ei lankakerä. Sen jätän yleensä ulkopuolelle! Mulla on sitten erikseen projektipusseja, joita oon ommellut tilkuista, ja yhden oon saanut äidiltä 🙂 kannattaa kurkata semmoinen blogi, kuin villavilla! Mulla on sen meikkipussin mukaan tehty projektipussi, ja sinne mahtuu tosi kätevästi niin keskeneräinen neule kuin sitten tarvikkeita!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *